Hoe de taakbalk in Windows XP Unlock

De Windows-taakbalk is een systeem werkbalk op Windows gebaseerde pc's die langs de onderkant van het bureaublad verschijnt. De taakbalk bevat koppelingen naar de Windows-menu Start en op het moment open ramen en een system tray met links naar utilities zoals geluidsniveaus, anti-virus programma's en netwerkverbindingen. De locatie en de grootte van de taakbalk kan worden aangepast, maar de taakbalk moet worden ontgrendeld om veranderingen in de grootte en positie te maken.

instructies

1 Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk.

2 Klik op "Taakbalk vergrendelen." Als de taakbalk is vergrendeld wordt het "Taakbalk vergrendelen" optie een vinkje te hebben. Door te klikken op de optie zal het vinkje te verwijderen en ontgrendelen van de bar.

3 Pas de taakbalk naar uw wens. U kunt klikken op de taakbalk en sleep deze naar de bovenkant of zijkanten van het scherm of klik op de rand van de balk en sleep deze omhoog of omlaag om de grootte van de bar te veranderen.

4 Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en klik op "Taakbalk vergrendelen" weer als u wilt naar de bar te blokkeren na het aanbrengen van wijzigingen.

Hints

  • U kunt de positie van de taakbalk niet veranderen wanneer het wordt vergrendeld.
  • Blokkeren van de taakbalk kan helpen voorkomen dat het maken van onbedoelde wijzigingen. Zo is het mogelijk om de taakbalk ongeluk slepen naar de zijkant of bovenkant van het scherm wanneer het niet is vergrendeld.