Alternatieven voor SigmaPlot

"SigmaPlot" is een data-analyse programma dat maakt het verzamelen en visualiseren van wetenschappelijke gegevens gemakkelijk te bereiken. Terwijl "SigmaPlot" is een populair programma, zijn er tal van alternatieven, indien u wenst te proberen hen.

QtiPlot

"QtiPlot" is een wetenschappelijke data-analyse programma dat werkt op Windows, Mac OS X en Linux / Unix-gebaseerde besturingssystemen. Het programma kan verschillende gegevensbestanden, zoals Excel-werkmappen, Open Document spreadsheets en OriginLab projecten te importeren. Het plots ook in OpenGL, wat betekent dat de visualisatie afgegeven door de gegevens zullen worden in 3-D, en kunt u gemakkelijk zien wat de data betekent.

SciDAVis

"SciDAVis," kort voor "wetenschappelijke data-analyse en visualisatie," is een ander programma dat data verzamelt en creëerde een visuele representatie. Beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux / Unix-gebaseerde besturingssystemen, het programma beweert een kleine leercurve en een algehele gebruiksgemak te hebben. Het publiceert ook 2-D percelen van verschillende soorten grafieken, zoals taart, een bar en lijn grafieken, en kan de grafieken exporteren naar beeldformaten. Het heeft ook een multi-level undo / redo voor het werken aan tabellen en matrices, wat betekent dat u ongedaan kunt maken uw meest recente wijzigingen.

Oorsprong

"Oorsprong" analyseert de gegevens van alle soorten, zoals de piek-analyse, curve fitting, typische statistiek en signaalverwerking. Het bevat ook een project explorer die u toelaat om uw projecten eenvoudig te organiseren. Het bevat meer dan 70 typen grafieken, uit 3-D grafieken Windrose, ternaire en 2-D vector grafieken. Het omvat twee programmeertalen: "Origin C," een taal op basis van de "C" en een scripttaal, bekend als "LabTalk." U kunt ook schrijven en debuggen van uw eigen code via de bijgeleverde code bouwer.

DPlot

"DPlot" is een programma dat alle functies die de gemiddelde gebruiker nodig heeft omvat. Het bevat verschillende soorten schalen voor percelen, zoals logaritmisch, lineair en waarschijnlijkheid schalen. Daarnaast zijn er verschillende contour plots weergegeven als 3-D data, zoals een 3-D projectie, contourlijnen en waterval plots. Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om eenvoudig bochten te tonen in uw gegevens, de mogelijkheid om een ​​AVI-videobestand van uw gegevens op te nemen in actie en de mogelijkheid om een ​​achtergrondafbeelding toe te voegen aan uw gegevens aan het punt dat u probeert te maken te versterken.