De verschillen tussen de UHF en VSAT

De verschillen tussen de UHF en VSAT


Beide Ultra High Frequency en Very Small Aperture Terminals bieden vormen van communicatie. UHF vertrouwt op elektromagnetische golven gebruikt in de televisie- en radio-omroep; VSAT technologie is ontworpen om communicatie via het netwerk diensten op een zakelijke en particuliere basis. VSAT netwerk diensten omvatten spraak- en datacommunicatie ontworpen om geografisch verspreide locaties met elkaar te verbinden.

VSAT

VSAT is een vorm van communicatie via het netwerk dat in het midden van de jaren 1980 werd geïntroduceerd. Bedrijven kunnen VSAT-diensten tot stand door middel van telecommunicatie-aanbieders. De fysieke VSAT netwerk bestaat uit schotelantennes gebruikt om te communiceren met satellieten. transmissie datasnelheden worden geclassificeerd als narrow-band bereiken 4 Mb per seconde. Communicatiestromen tussen grondstations die als terminals naar de satellieten. Een aangeduid als een ster topologie fysiek ontwerp kan worden gevonden in VSAT-netwerken met meerdere terminals communiceren met een satelliet.

VSAT Toepassingen

Voorbeelden van VSAT-technologie toepassingen kunnen zijn credit card transacties in de detailhandel bedrijven en datacommunicatie in de fast food industrie. Radio frequency identification, of RFID, beroept zich ook op VSAT communicatiediensten voor gegevensoverdracht. In aanvulling op het verzenden van dataverkeer over het netwerk, kan VSAT-diensten te ondersteunen spraak- en videocommunicatie op de werkplek. VSAT-netwerken ondersteunen ook maritieme communicatie diensten en internettoegang.

UHF

UHF gaat terug tot 1952 toen de Federal Communications Commission extra kanalen geïntroduceerd voor televisie via de ether. UHF gebruikt elektromagnetische golven tussen 300 MHz en 3 GHz voor transmissie. Om een ​​optimaal signaal te garanderen, UHF voert een antenne buiten het huis of gebouw geplaatst voor TV signaal. In tegenstelling tot VSAT met behulp van een terminal communiceren met een satelliet, UHF signaalsterkte is afhankelijk van de antenne met een duidelijke lijn van het zicht op een TV zender toren. Als bomen, gebouwen of andere obstakels aanwezig zijn, zal de transmissie kwaliteit lijden.

UHF applicaties

TV-uitzendingen zijn een populaire toepassing voor UHF geweest, maar de elektromagnetische golf ondersteunt ook de openbare veiligheid bureau communicatie gebruikt door twee-weg radio's. UHF mobiele radio applicaties kan worden gevonden in militaire dienst en op de werkplek. GPS diensten zoals wild bijhouden geniet UHF golflengten met het gebruik van speciaal ontworpen ontvangers. Een andere toepassing voor UHF kan gevonden worden in mobiele communicatie in de vorm van tv-transmissie over UHF naar mobiele telefoons.