Hoe om te achterhalen of een domein naam al bestaat

Hoe om te achterhalen of een domein naam al bestaat


Domeinnamen maken het makkelijker voor Internet gebruikers toegang tot websites. In plaats van gedwongen om de vier sets van de cijfers in verband met Internet Protocol-adres van een bepaalde computer herinneren, domeinen kunnen gebruikers navigeren naar sites simpelweg door het invoeren van een herkenbare naam in combinatie met een top-level domein extensie .com of .org, zoals. Vanaf september 2010 zijn bijna 200 miljoen domeinen actief geregistreerd. Als u wilt controleren op de status van een specifiek domein, gebruik maken van een van de vele web-based search of registratie tools om de taak te voltooien.

instructies

InterNIC

1 Open een webbrowser en navigeer naar de "Whois opzoeken" pagina op de website InterNIC.

2 Geef de naam van het domein dat u wilt zoeken in de "Whois" veld, zonder de "http: // www." voorvoegsel.

3 Selecteer de optie "Domain".

4 Klik op 'Verzenden'. Als de domeinnaam beschikbaar is krijgt u een bericht te lezen ontvangen: ". Geen match voor domein" Anders zal informatie over het domein registrar, status en vervaldatum op het scherm verschijnen.

GoDaddy

5 Open een webbrowser en navigeer naar de "Domain Name Search Tool" pagina op de website van GoDaddy.

6 Geef de naam van het domein dat u wilt zoeken in het veld "Start uw domein zoektocht hier", zonder de "http: // www." prefix of de top-level domein achtervoegsel (zoals ".com").

7 Selecteer de top-level domein suffix uit het drop-down menu naast de "Start uw domein zoektocht hier" in.

8 Klik op 'Go'. Als de domeinnaam is beschikbaar u ontvangt een bericht zeggen. Anders krijgt u een melding dat de naam is genomen te zien.

Register.com

9 Open een webbrowser en navigeer naar de "Whois Lookup" pagina op de Register.com website.

10 Geef de naam van het domein dat u wilt zoeken in het veld onder de "Whois Lookup" post, zonder de "http: // www." voorvoegsel.

11 Klik op "Find It."

12 Typ de inhoud van de automatisch gegenereerde afbeelding in het veld naast de afbeelding en klik vervolgens op "Doorgaan." Deze actie controleert of een mens, niet door een geautomatiseerd systeem wordt het indienen van het verzoek. Als de domeinnaam beschikbaar is krijgt u een bericht te lezen krijgen "Uw domeinnaam beschikbaar is." Anders zal informatie over het domein registrar, status en vervaldatum op het scherm verschijnen.