De onderdelen van een computer for Kids

De onderdelen van een computer for Kids


Een computer is opgebouwd uit componenten die samenwerken als een team in te voeren, te verwerken gegevens en resultaten weergeven op uw scherm te accepteren. Basic computer componenten bestaan ​​uit een toren of cpu, die interne onderdelen van de computer, een muis en toetsenbord voor input en een monitor voor het bekijken van de resultaten van uw input bevat.

Toren

De toren of "cpu" (central processing unit) houdt de interne onderdelen van de computer, zoals het moederbord, geheugen en processor. Net zoals een auto-motor is opgebouwd uit onderdelen die de auto de macht, deze interne onderdelen aan elkaar alle werkzaamheden aan de computer van stroom en het versnellen van de verwerking van gegevens. Op de achterzijde van de toren zijn aansluitingen voor alle andere componenten op de computer en een stekker aan de toren op een stopcontact steken.

Monitor

De monitor lijkt op een tv-toestel en werkt op vrijwel dezelfde manier. Hiermee kunt u de resultaten van de input ingevoerd met de muis en het toetsenbord en de webpagina's en foto's te bekijken. De monitor wordt aangesloten op de toren via een kabel aangesloten op de achterkant van de toren en heeft een netsnoer dat in een stopcontact moet worden aangesloten ook. Controles op de voorkant van de monitor zijn voorzien van een uit-knop om de monitor in en uit te schakelen en de knoppen of schakelaars om de kwaliteit van het display aan te passen.

Toetsenbord

Het toetsenbord van de computer lijkt op een typemachine en heeft toetsen met cijfers en letters op hen. Het toetsenbord kunt u tekst invoeren om commando's naar het interne besturingssysteem van de computer af te geven. Het wordt ook gebruikt bij het typen letters of verhalen in een tekstverwerkingsprogramma en om e-mails te componeren.

Muis

De muis is nog een ander invoerapparaat die, wanneer aangesloten op de computer, verschijnt een aanwijzer of cursor op het scherm, zodat men om te navigeren door de verschillende programma's en webpagina's weergegeven op het beeldscherm. Door de muis te bewegen, kan men de cursor te verplaatsen naar een ingang voor tekst via het toetsenbord ingevoerd te selecteren, of om te klikken op een link in een webpagina.