Problemen met de Windows Wireless Manager

Problemen met de Windows Wireless Manager


Windows Wireless Manager is de standaard draadloze netwerk management software op de meeste Windows-machines geïnstalleerd. Hoewel het is geweldig software, het komt met een aantal mooie gemeenschappelijke problemen. Gelukkig kunt u de meeste van deze problemen aan te pakken door het instellen van uw draadloze netwerk-instellingen.

Geen draadloze verbindingen beschikbaar

Een van de meest voorkomende fouten bij de Windows Wireless Manager is dat het er niet in slaagt om sommige of alle draadloze netwerken binnen bereik detecteren. Dit kan het gevolg zijn van onjuiste router instellingen of de draadloze instellingen op de computer. U kunt dit oplossen door het opnieuw opstarten van uw router, of door het uitschakelen en dan staat uw draadloze verbinding in Windows Wireless Manager. Om uw draadloze verbinding uit te schakelen, klik met de rechtermuisknop het pictogram van de draadloze en klik op "Disable". Om het mogelijk te maken, klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik op "Enable."

Internet werkt niet

Soms zult u zien dat uw computer is verbonden met het draadloze netwerk, maar je bent niet in staat om toegang te krijgen tot het internet. Dit is een andere veel voorkomende probleem met Windows Wireless Manager. Dit kan een gevolg van de draadloze adapter niet in staat om uw computer te authenticeren zijn. Controleer instellingen van uw router om te zien of ze beveiligingssleutel die u invoert op uw pc correct is. U kunt ook controleren om te zien of uw router MAC-adres filtering. Zo ja, kunt u deze uitschakelen of voeg het MAC-adres van uw computer aan de lijst ook. Raadpleeg de handleiding van uw router voor instructies over hoe u deze instellingen te wijzigen.

Kan geen verbinding maken met het draadloze netwerk

Een veel voorkomend probleem met Windows Wireless Manager is dat, hoewel u uw favoriete draadloze netwerk zou kunnen zien, zal uw computer niet aansluiten. U kunt berichten krijgt zoals 'Time-out. " Een mogelijke reden hiervoor zou kunnen zijn van de nieuwste drivers voor uw draadloze kaart. U kunt dit probleem op te lossen door het updaten van drivers voor uw draadloze kaart. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en klik op 'Eigenschappen'. Klik vervolgens op de "Hardware" en vervolgens op "Device Manager." U ziet een lijst van hardware-apparaten te zien en in deze lijst vindt u uw draadloze netwerkadapter te vinden. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor uw draadloze netwerkadapter en klik op "Update chauffeurs."

Langzame draadloze verbinding

Je zou kunnen worden aangesloten op uw draadloze netwerk, maar uw snelheid van Internet kan heel traag. Dit zou te wijten zijn aan het feit dat andere computers kunnen worden aangesloten op uw draadloze verbinding zonder uw medeweten. Een andere mogelijke reden zou kunnen zijn dat uw router zou kunnen worden met behulp van hetzelfde kanaal als de meeste van uw buren. U kunt de router kanaal te veranderen door te gaan naar de router instellingen en vervolgens onder het tabblad "Channel" het selecteren van een nieuw kanaal. Elke router heeft een iets andere pagina-instellingen, zodat Raadpleeg de handleiding van uw router de instructies om het kanaal te veranderen te vinden.