Hoe de Tijdzone in Linux Set

Hoewel de grafische desktop-omgevingen voor alle moderne Linux distributies bevatten enkele hulpprogramma waarmee de datum, tijd, en tijdzone van het systeem, is het ook mogelijk om de tijdzone ingesteld via de command line met behulp van een paar eenvoudige commando's. Het voordeel voor het doen van het op deze manier is dat dezelfde commando's zullen werken in de meeste Linux-distributies. In de meeste gevallen, de grafische hulpprogramma's die de desktop-omgevingen te gebruiken zijn gewoon wrappers voor de shell commando's die toch zijn getypt in de terminal.

instructies

1 Open een terminal venster en log in als root, of gebruik de "sudo commando" om tijdelijke root rechten te krijgen. U de toegang tot het systeem zijn geconfigureerd om deze opdrachten uitvoeren.

2 Voer de datum van opdracht. Hardlopen date zonder parameters alleen geeft de huidige datum en tijd, met inbegrip van de tijdzone. In dit voorbeeld is de EDT tijdzone, overeenkomend met het oosten van de Verenigde Staten.

3 Ga naar de juiste subdirectory in de / usr / share / zoneinfo directory met behulp van de "cd commando." Deze directory bevat alle informatie over alle tijdzones in de wereld, georganiseerd door de regio.

4 Maak een back-up van de huidige tijdzone configuratie. Het is altijd een goed idee om vorige instellingen voordat u iets hele systeem op te slaan. Gebruik de mv opdracht om de huidige tijdzone configuratie bestand te kopiƫren naar een nieuw bestand.

5 Koppel de juiste tijdzone aan / etc / tijdzone met behulp van de ln opdracht. Met behulp van de "ln opdracht" met de -s optie maakt een symbolische link, wat betekent dat een verwijzing naar een ander bestand wordt gemaakt, en niet een kopie van het bestand.

6 Werk het huidige systeem de tijd door deze te synchroniseren met een internet tijdserver. Gebruik de "rdate utility" om dit te doen.

7 Bewerk de / etc / sysconfig / clock-bestand met een teksteditor. Stel de ingang met de naam ZONE naar de juiste tijdzone.

8 Zet de klok op het moederbord van de computer om het systeem te tijd in met de "hwclock nut." Dit synchroniseert de tijd opgeslagen in de CMOS-chip om de tijd dat het besturingssysteem.

Hints

  • Als je GNOME, KDE, of elke andere desktop-omgeving te gebruiken, lees dan de documentatie om uit te vinden hoe u de tijdzone ingesteld met behulp van een meegeleverde hulpprogramma of applet.