Hoe maak je File Transfer via SSH Shell Access

Secure Shell (SSH) een gelaagde mechanisme voor verschillende soorten toegang. Eén van deze lagen is het Secure File Transfer Protocol (SFTP). Met behulp van SSH, kan SFTP uitvoeren file transfers vanuit de SSH-omgeving. Volg de stappen in deze eHow de overdracht van bestanden via SSH Shell toegang.

instructies

1 Open de SSH Access-client. Als u geen SSH client hebt geïnstalleerd, zijn er vele beschikbaar. PuTTY is de meest opvallende, vrij beschikbare terminal emulatie programma's beschikbaar.

2 Maak verbinding met uw externe server. In een grafische omgeving, zal dit gewoon een kwestie van klikken op te sluiten en het invoeren van de juiste hostnaam zijn. In het geval van PuTTY, moet je een SFTP sessie handmatig te openen door te typen "psftp [hostname]" waarbij "[hostname]" is de naam of het IP-adres van de server waarmee u verbinding wilt maken.

3 Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord als dat nodig is. Het kan zijn dat dit coördineren met de netwerkbeheerder.

4 Start de bestandsoverdracht. Afhankelijk van of u een grafische interface of PuTTY's command line interface zal veranderen de manier waarop u de overdracht te starten. In PuTTY, wil je de commando's te gebruiken "put [lokale bestandsnaam] [remote bestandsnaam]" (upload) en "get [remote bestandsnaam] [lokaal filename]". In een GUI, zul je gewoon klikken en slepen van bestanden tussen de lokale en externe machine.

5 De verbinding verbroken. Om het programma te blijven, maar de sessie te beëindigen, type "close". Om volledig uit te sluiten, type "quit".

Hints

  • Wildcards kunnen worden gebruikt met de "put" en "get" commando's. Simpelweg te typen "get * *" zal aangeven dat alle bestanden in de map moet zijn op te halen en naar de lokale machine gebracht.
  • "Mget" en "mput" zijn twee andere commando's beschikbaar die werken net als "get" en "put", behalve dat ze kunnen meerdere bestanden aan te geven bij de overdracht.
  • Vanaf de opdrachtregel, moet u in de map die u wilt bedienen in of geef het pad bij het aanvragen van een bestand worden geplaatst. Als u wilt /text/text1.txt te downloaden vanaf een externe server, zou je ofwel in te voeren "get text1 / text1.txt" of doe een "cd tekst" zodra je je verbinding met unixbox.com geopend.
  • "-" Argument als u van plan over het overbrengen van een bestand dat begint met een koppelteken, moet u het in te voeren. Dit vertelt SFTP niet interpreteren "-" als een command-line opties, zoals in "krijgen -r file.txt".