Verschil tussen AMD en Pentium

Verschil tussen AMD en Pentium


Sinds de jaren '90, hebben AMD en Intel de twee belangrijkste ontwikkelaars van CPU chips geweest voor gebruik in huis computers in de Verenigde Staten. Terwijl de chips van de bedrijven op een ongeveer parallel tempo hebben ontwikkeld, AMD en Intel Pentium-chips omgaan computing-problemen in zeer verschillende manieren, hoewel toevallige computer gebruikers zullen waarschijnlijk niet het verschil merken.

Hoofd Product Lines

primaire lijn van CPU's AMD's is de Athlon processor, terwijl de Pentium het vlaggenschip van de lijn van de Pentium is geweest. Pentiums werd in 1993 geïntroduceerd als de vijfde-generatie chip ontworpen om de 80.486 chips vervangen. Pentiums zijn inmiddels herontwikkeld en opgewaardeerd in opeenvolgende generaties. In 1999 werd AMD's Athlon gelanceerd als een concurrent en ruw computergebruik gelijk aan de Pentium III. Sindsdien hebben beide bedrijven opnieuw ontworpen en een aantal verschillende lijnen van de processors ontwikkeld om gelijke tred te houden met de vooruitgang van de technologie en bij te houden met de behoeften van de consument.

Pinout en Moederbord Verschillen

Hoewel beide merken van CPU's voeren dezelfde rekenfuncties, beschikken ze enorme verschillen in het ontwerp. Elke lijn van processors wordt aangesloten op een andere moederborden, met inbegrip van verschillende pinout maten en uitlijning. Daarom, om een ​​Pentium CPU met een Athlon-chip, of vice versa te vervangen, moet u het moederbord CPU socket ook vervangen.

Memory Controller

AMD's Athlon chips zijn voorzien van een memory controller unit binnen de CPU zelf, terwijl Pentium processors off-load memory controle op het moederbord. Dit laat AMD-chips sneller toegang tot het geheugen dan Pentiums, hoewel Pentiums meer informatie kan verwerken, terwijl de toegang tot het geheugen. Voor de meeste thuisgebruikers, het verschil in toegang tot het geheugen snelheid is onmerkbaar.

3D Beeld Handling

,

AMD en Pentium-chips zowel een systeem van SSE-instructies te gebruiken bij het renderen van complexe afbeeldingen, zoals 3D-voorstellingen gebruikt in gaming. Maar AMD maakt gebruik van een combinatie van 3D-Now en SSE-technologie. Deze verschillen hebben AMD beter te presteren dan de Pentium chips hielp in een onafhankelijk onderzoek door CNET.

Prijs vs. Prestatie

Met ingang van juli 2010, Intel's Pentium houdt de overgrote meerderheid van het marktaandeel, en de hoofd- en kleine-end systemen zijn afgestemd-and-geprijsd in de richting van zowel nieuwe gebruikers en zware types computing. AMD's reeks processors leidt het peloton in middle-of-the-road-chips, volgens CNET.