Hoe kan ik MP3-bestanden te converteren onder 300 KBs

Een audio bestand bitrate, gemeten in kilobytes per seconde, of Kbs, is de hoeveelheid informatie die per seconde van het afspelen. MP3-bestanden met een bitrate van 300Kbs zijn vrij groot en kunnen niet worden ondersteund door bepaalde elektronische apparaten of programma's op uw computer. Gelukkig kunnen alle PC en Mac-gebruikers gemakkelijk hun MP3-bestanden te converteren naar lagere bitrates met behulp van Windows Media Player en Apple iTunes-twee programma's die vooraf geïnstalleerd op hun respectievelijke besturingssystemen. Windows Media Player ondersteunt alleen bitrate omzettingen bij het importeren van cd's, dus je kan hebben om een ​​CD te branden voorafgaand aan het importeren en converteren van bestanden.

instructies

Het omzetten van Bitrates in Windows Media Player

1 Open Windows Media Player en kies het tabblad Branden aan de bovenkant van het scherm. Druk op de knop "Burn Opties" en kies audio-cd.

2 Plaats een lege cd-r of cd-rw in uw schijf en zoek de gewenste MP3's in uw mediabibliotheek. Sleep de pictogrammen van de bestanden van het midden paneel in de burn-paneel aan de rechterkant van het scherm.

3 Klik op de knop "Start Burn" en wacht op uw CD te eindigen branden.

4 Klik op de knop "Rip-instellingen" aan de bovenkant van het scherm en kies MP3 in de Formaat drop-down menu. Klik op "Rip Settings" opnieuw en klik op Audio Kwaliteit. Kies 192 Kbps en 128 Kbps, afhankelijk van de gewenste kwaliteit. Merk op dat hogere bitsnelheden leiden tot hogere audiokwaliteit.

5 Klik op de "Rip CD" knop aan de bovenkant van het scherm om opnieuw te importeren uw MP3-audio met de juiste bitrate. Uw bestanden worden automatisch in uw Windows Media Player-bibliotheek wanneer de conversie is voltooid.

Het omzetten van Bitrates in Apple iTunes

6 Open Apple iTunes. Klik op de knop 'Bewerken' in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Voorkeuren.

7 Klik op de knop Instellingen importeren aan de rechterzijde van het scherm. Selecteer MP3 Encoder uit de Importeren met drop-down box.

8 Klik op de Instellingen drop-down menu en kies een van de bitrate kwaliteitsinstellingen. Opties zijn onder meer Goede kwaliteit (128 kbps), hoge kwaliteit (160 kbps) en een hogere kwaliteit (192 kbps). U kunt ook op de optie "Custom" en kies uw eigen bitrate, afhankelijk van uw behoeften. Druk op "OK" om de wijzigingen op te slaan en terug naar je iTunes-bibliotheek.

9 Zoek uw input MP3-bestanden in Windows Verkenner. Slepen en de bijbehorende pictogrammen direct laten vallen in uw iTunes-bibliotheek en wacht tot de bestanden te kopiëren.

10 Rechtermuisknop op een MP3-bestand dat u wilt converteren en selecteer MP3-versie uit de lijst met opties. Uw nieuwe MP3 met de gewenste bitrate zal verschijnen onder het originele bestand in uw iTunes-bibliotheek wanneer conversie is voltooid.

Hints

  • Als het omzetten naar een draagbare MP3-speler, controleer uw handleiding voor de juiste bitrate instellingen. Sommige spelers bieden geen ondersteuning voor hogere bitrates, omdat ze de hoeveelheid informatie die wordt doorgegeven per seconde afspelen niet aankan.
  • Het verlagen van audio bitrates kan leiden tot verlies van audiokwaliteit.