CCFL Vs. LED Backlit Laptops

CCFL Vs. LED Backlit Laptops


CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) is al lang de lichtbron voor LCD-scherm (Liquid Crystal Display) monitoren, maar ze worden langzaam vervangen door LED (Light-Emitting Diode) verlichting, die een groot aantal voordelen ten opzichte van CCFL-displays.

Helderheid

LED-lampen zijn helderder dan hun tegenhangers CCFL, en het wordt gegenereerd door LED-lampen licht gelijkmatiger verdeeld dan het licht wordt gegenereerd door CCFL lampen. CCFL zijn lange buizen, maar LED's zijn kleine, individuele lampen, zodat de helderheid kan variëren afhankelijk van waar zij zich bevinden. Het resultaat is een helderder scherm met een beter contrast niveaus.

Grootte

CCFL's zijn groter en groter dan LED-verlichting. In laptops, dit is vooral belangrijk als elke duim en ounce zaken waar mogelijk creëren van de meest draagbare, lichtste computer. De dunste en lichtste laptop gemaakt met CCFL verlichting zal niet zo dun en zo licht als een laptop gemaakt met een LED-display.

Efficiency & Environmental Concerns

Sommige LED displays wel 30 tot 50 procent minder stroom dan CCFL displays. Zelfs wanneer LED-displays zijn niet zo energie-efficiënt als CCFL displays, ze zijn nog steeds milieuvriendelijker, omdat ze langer meegaan en geen kwik, halogeen of lood bevatten. Dit zijn alle gevaarlijke chemische stoffen gevonden in CCFL displays.