Wat zijn de oorzaken van een brandende geur uit een laptop?

Wat zijn de oorzaken van een brandende geur uit een laptop?


Alle laptops warmte te wijten aan dicht opeengepakte interne elektronica, maar wanneer deze warmte niet wordt geventileerd of niet goed afgevoerd, kan dit ertoe leiden dat de machine oververhit raken. Hierdoor kan een brandlucht te gaan van de laptop, die dient als waarschuwing. Het toestaan ​​van uw laptop oververhit raken brengt het risico van ernstig beschadigen vitale elektronica, zodat snelle actie is vereist om deze schade te voorkomen.

geblokkeerde Vents

Laptops hebben ventilatieopeningen te helpen klop weg van de warmte die door de normale werking. Deze openingen bevinden zich meestal in gebieden die gevoelig zijn voor verstopping zijn, zoals de onderkant van de laptop of achterzijde. Wanneer deze openingen worden geblokkeerd, de hete lucht verplaatst door hen door de interne fans kunnen niet verdwijnen, in plaats waardoor een zak van warmte om direct te verzamelen onder of achter de machine. Deze warmte gecombineerd met warmte de laptop continu produceert tijdens bedrijf, waardoor een verhoging van de totale temperatuur en oververhitting.

verstopte Fan

Kijk op elk bureau ventilator en je zult zien stof, vuil en haar verzamelde op de bladen en de grill. van uw laptop interne ventilator is niet anders. Wanneer er te veel afval verzamelt in het geval dat uw laptop fan, moet de ventilator harder werken om de messen te verplaatsen. Een dikke laag stof beperkt de hoeveelheid lucht de ventilator kan bewegen, het verminderen van de impact op de globale temperatuur van uw laptop.

ventilator Storing

Laptop ventilator toch beschadigingen optreden, en soms schade kan ontstaan, zoals gebroken messen. Met minder bladen, de ventilator is niet zo effectief als het zou moeten zijn, en de hoeveelheid lucht beweegt afneemt. Software conflicten kan ook van invloed ventilator prestaties, zoals soms het installeren van upgrades en nieuwe programma's kunnen belemmeren of de manier waarop uw besturingssysteem werkt te veranderen, waardoor de software die verantwoordelijk is voor de werking van de ventilator op storing. Uw fan mag helemaal niet, of in een minder effectieve manier.

Case Problemen

Sommige laptops zijn ontworpen voor styling en draagbaarheid boven alles, waarin de basisfunctionaliteit van de machine kunnen beïnvloeden. Ventilatieopeningen mogen niet groot of talrijk genoeg om effectief te koelen de laptop elektronica, waardoor ze gevoelig zijn voor oververhitting. Schade kan hebben plaatsgevonden na een val of stoot tegen een hard voorwerp, deuken de ventilatieopeningen en de mogelijke beperking van de luchtstroom.

AC Adapter

Soms is een geval van oververhitting heeft niets te maken met de laptop, maar ligt in plaats daarvan met de AC-adapter. Laptop AC-adapters bevatten een rechthoekige box aan het midden van het koord gebruikt om de 12 volt getrokken uit de uitlaat tot 24 volt de laptop moet werken zetten. Deze omzetting ontstaat warmte, en beschadigde of falende adapters kunnen meer warmte dan normaal.