Wat doet een EPS-Connector doen?

Wat doet een EPS-Connector doen?


Een EPS-connector is een onderdeel dat elektrisch vermogen levert van de voeding van uw computer om het moederbord van de computer. De connector bestaat uit vier elektrische gronden en vier 12-volt leads. De EPS-connector is verpakt in een plastic behuizing en wordt aangesloten op een corresponderende connector op het oppervlak van het moederbord. EPS connectoren zijn meestal te vinden op Server System Infrastructuur en symmetrische multiprocessing moederborden.

moederbord Connector

EPS-moederbord connector van uw computer bevat een reeks van metalen pluggen die u schuif de EPS-connector op. De EPS-connector kan alleen passen op de metalen pluggen één manier en het moederbord connector is gesoldeerd op het oppervlak van het moederbord. De EPS moederbord connector is niet een door de gebruiker vervangbare onderdelen en je kunt het moederbord van uw computer beschadigen proberen om het onderdeel te verwijderen.

Levering

Zodra de EPS connector is verbonden met het moederbord connector wordt elektrisch vermogen naar alle componenten op het moederbord zoals geheugenchips, jumpers, diodes, lichten, uitbreidingskaarten en andere componenten. Op sommige computers kan de processor van de computer, met inbegrip van de chip en de ventilator, krijgen ook de kracht van het EPS-connector.

Processor ElektroKabel

Echter, sommige computer processors bevatten hun eigen elektrische kabel, die direct wordt aangesloten op de voeding van uw computer. De afzonderlijke elektrische kabel ook krachten ventilator van de processor en extra onderdelen die deel uitmaken van de processor. De processor elektrische kabel is een zelfstandig onderdeel van het EPS-connector.

verwisselbare

EPS connectoren zijn uitwisselbaar met vierpolige 12V connectors en vice versa. U kunt een vier-pins 12V connector afkomstig van een computer voeding in een EPS-moederbord connector voor de levering van elektrische stroom op het moederbord aansluiten. U kunt ook de stekker een EPS-connector, afkomstig van een computer voeding, in een vier-pins 12V connector op een moederbord, maar je moet laten de vier elektrische terrein hangen van de rand van de connector, omdat niet-EPS-moederborden niet gebruik maken van de elektrische gronden.