Oplossing voor Windows XP Poor Sound

Computers vullen vele rollen in huishoudens huidige en voor velen het vermogen van een computer kan fungeren als een persoonlijke entertainment center is een van de meest waardevolle aspecten. Helaas, er zijn veel dingen die fout kunnen gaan met het geluid van een computer, die afbreuk doet aan de ervaring van het gebruik van een als een stereo-installatie. Gelukkig is alles wat mis kan gaan met een computer kan ook worden bevestigd. Volg een logische actieplan om slechte geluidskwaliteit op te lossen op uw Windows XP-computer.

Eenvoudige problemen oplossen voor arme Sound

Als u problemen ondervindt slechte geluidskwaliteit op uw computer, rekening houden met de kwaliteit van het bronmateriaal. Als u luisteren naar muziek in het MP3-formaat, bijvoorbeeld, is het belangrijk om te onthouden dat MP3-bestanden worden gecomprimeerd. Dit betekent dat geluidsinformatie van de opname wordt verwijderd teneinde de grootte van het bestand verkleinen. Meestal is de verlaging van kwaliteit zo klein dat het moeilijk is om het verschil behalve dure audioapparatuur onderscheiden. Toch zal een slecht gemaakte bestand klinkt slecht op elke computer. Speel een aantal nummers uit verschillende bronnen voordat u volledig oplossen van problemen een geluid gerelateerd probleem.

Controleer vervolgens de verbinding tussen uw computer en luidsprekers of stereo-installatie. Als het geluid dat je hoort is krassend of vervormd, kan het probleem een ​​slechte aansluiting op de achterkant van uw computer. Controleer de audio-kabel. Als de verbinding los voelt, kan moeten worden vervangen.

Als de computer is een laptop, bedenk dan dat er vaak weinig dat kan worden gedaan over de interne luidsprekers. In het algemeen, de enige oplossing voor een slechte klinkende laptop zijn naar externe luidsprekers te gebruiken, of te investeren in een laptop met een hogere kwaliteit van de interne sound.

Geavanceerde probleemoplossing voor arme Sound

Ga naar het gedeelte "Geluiden en audioapparaten" in het configuratiescherm voor geavanceerde probleemoplossing als u doorgaat met slecht geluid ervaren. Klik op de knop "Geavanceerd". Zorg ervoor dat uw geluid is geconfigureerd om het aantal en het type luidsprekers aangesloten op uw computer. Klik op het tabblad 'Performance' en zorg ervoor dat de schuifregelaars voor de sample rate en hardwareversnelling zijn helemaal naar rechts. Als al deze instellingen zijn al correct, probeer dan het verlagen van de hardware-acceleratie slider. Hoewel dit de prestaties van uw computer in games kan verminderen, kan een hardware-conflict op sommige oudere computers veroorzaken de geluidskwaliteit te verlagen als hardware geluid versnelling is ingeschakeld.

Als al het andere faalt, open uw computer en onderzoekt de positie van de geluidskaart. Audio-apparatuur is gevoelig voor interferentie van andere apparaten, en als uw geluidskaart is naast een apparaat dat een groot deel van de macht trekt, zoals een videokaart, moet u rekening houden met de geluidskaart verhuizen naar een andere uitbreidingssleuf.