Definieer Windows XP Home Edition

Voordat Microsoft Windows Vista - en tot een punt, al een tijdje na - Windows XP was het besturingssysteem van de keuze voor fabrikanten van originele uitrusting (OEM's). De meeste pc's verkocht door grote bedrijven als Dell, Sony en Hewlett Packard kwam met een keuze van Windows XP Home Edition of Windows XP Professional. Op het moment van publicatie, Microsoft's standaard besturingssysteem is Windows 7, maar Windows XP Home Edition is nog steeds te vinden op de miljoenen van thuiscomputers.

De basis

Windows XP Home, in de kern, is de levensader van uw systeem. Besturingssystemen - zoals XP - belasting wanneer u op uw computer en doen alles voor je. Uw besturingssysteem draait programma's als Word en uw webbrowsers. Het doet alles. Sommige besturingssystemen en verschillende versies van Windows doen meer dan anderen - ondersteuning van andere hardware, lopen verschillende programma's en hebben meer interactieve functies.

XP Home vs. Professional

Microsoft heeft twee versies van Windows XP: Home en Professional. Net zoals de naam al doet vermoeden, Microsoft gericht de uitgave van het Huis van de software bij beginnende computergebruikers, de aard van de mensen die de computer gebruiken voor basistaken zoals het controleren van e-mail en surfen op het internet. De Professional editie, navenant, werd ontworpen voor professionele situaties, zoals een kantoor, waar de gebruikers behoefte aan meer veiligheid en meer netwerkconfiguratieopties - twee van de belangrijkste onderdelen van XP Professional.

Home Edition Kenmerken

Hoewel Windows XP lijkt een beetje verouderd en ouderwets op het moment van publicatie, het was op het moment van de release aangekondigd als een enorme verbetering ten opzichte van voorgaande besturingssystemen van Microsoft. Afgezien van een grote visuele revisie, XP Home Edition aangeboden gebruikers ingebouwde beveiligingsfuncties zoals Window Firewall (indien minder aanpasbaar dan de XP Professional Edition tegenhanger), een nieuw menu Start met My Documents and Control Panel in het hoofdmenu in plaats van begraven in submenu's en een scala aan entertainment software zoals Windows Media Player, Movie Maker en ingebouwde CD / DVD branden support. Wanneer aangesloten op het internet, Windows XP zoekt naar updates voor kernonderdelen - achtig apparaat bestuurders - en zijn eigen software.

XP Home Service Packs

Als Microsoft zich bewust van de fouten werd in de eerste release van Windows XP Home Edition, het vrijgegeven grootschalige Windows Updates genaamd Service Packs. Met ingang van juni 2011, heeft Microsoft drie service packs uitgebracht voor XP Home Edition, en de nieuwste is Service Pack 3. Aan het einde van 2010 Microsoft gestaakt ondersteuning voor SP1 en SP2.