Hoe te bekijken van een tekstbestand met CentOS

CentOS, of communautaire Enterprise Operating System, is een Linux-distributie die de broncode van commerciƫle Enterprise Linux-distributie Red Hat's gebruikt. U kunt CentOS installeren, als je kan Red Hat Enterprise Linux, met of zonder een grafische desktop omgeving. Zowel de terminal en grafische desktop omgevingen bevatten tekstverwerkers die kunnen bekijken en bestanden in platte tekst formaat te bewerken. CentOS en andere Linux-distributies op te slaan vele configuratie-instellingen in tekstbestanden.

instructies

Terminal

1 Klik op het menu "Toepassingen", klikt u op "Accessoires" en selecteer "Terminal" als je met behulp van de grafische desktop omgeving.

2 Typ "vi / pad / naar / bestand" in de terminal venster, ter vervanging van "/ pad / naar / bestand" met het pad naar het tekstbestand op uw computer, en druk op "Enter."

3 Blader door het tekstbestand met de open en omlaag pijltjestoetsen.

4 Type ": quit" en druk op "Enter" om de teksteditor af te sluiten als u klaar bent met het bekijken van het bestand.

grafische desktop

5 Klik op het menu "Toepassingen", klikt u op "Accessoires" en selecteer "Text Editor."

6 Klik op het menu "Bestand" aan de bovenkant van het venster Text Editor en klik op 'Openen'.

7 Blader naar een tekstbestand op uw computer en dubbelklik erop.

Hints

  • U kunt ook een bestand in de grafische teksteditor met een opdracht te openen door te typen "gedit / pad / naar / bestand", ter vervanging van "/ pad / naar / bestand" met het pad naar het tekstbestand en op "Enter." U kunt deze opdracht te typen in een terminal-venster of in het dialoogvenster Uitvoeren dat verschijnt als u op de toetsen "Alt" "F2" op uw toetsenbord op hetzelfde moment.