Hoe te gebruiken Windows Vista te installeren schijf te formatteren

Formatteren van een partitie op de harde schijf verwijdert alle gegevens die zijn opgeslagen op de partitie, dat is een eenvoudige manier om het verwijderen van een computervirus of het wegwerken van ongewenste bestanden. Helaas Microsoft Windows laat je niet een partitie terwijl het besturingssysteem actief is, wat betekent dat je nodig hebt om de installatie prompt te laden om de opmaakopties te formatteren. Formatteren van een partitie op de schijf is slechts een kwestie van het volgen van een reeks van aanwijzingen op de Windows Vista-installatie schijf.

instructies

1 Open schijf van uw computer en plaats de Windows Vista-installatie schijf. Sluit het station en het menu Start. Selecteer Opnieuw opstarten en wacht tot de installatie van Windows Vista prompt op het scherm te verschijnen.

2 Klik op de Taal om drop-down menu Installeren en kies uw taalvoorkeur. Kies de gewenste optie uit de tijd en valuta-formaat drop-down en klik op 'Volgende'.

3 Klik op de blauwe Install Now pictogram in het midden van het venster. Typ de productcode van Windows Vista, die is gelegen op het pakket van de installatie-cd's, in het tekstvak. Klik op het selectievakje "automatisch Windows activeren 'en klik op' Volgende '.

4 Scroll naar de onderkant van de licentieovereenkomst voor eindgebruikers en klik op Ik ga akkoord de doos licentievoorwaarden. Klik op 'Volgende'. Klik op het pictogram Custom (Advanced), die is gepositioneerd onder het pictogram Upgrade.

5 Kijk door de lijst van de schijf partities en klik op de naam van de partitie die u nodig hebt om te formatteren, zoals Disk 0 Partition 1. Klik op de blauwe link 'Drive Options (Advanced), die in de linker benedenhoek van het venster.

6 Klik op de link 'Format, aan de linkerkant van de nieuwe verbinding. Klik op "Next" en "OK" om de geselecteerde schijf partitie te formatteren. Herstart de computer als u wilt dat alleen de partitie te formatteren en niet wilt Windows opnieuw te installeren.

Hints

  • Als u wilt dat Windows Vista te installeren op de onlangs geformatteerde schijf partitie, klikt u op de naam van de partitie en klik op 'Volgende'. Wacht tot de computer opnieuw op te starten en klik op het pictogram dat u wilt gebruiken voor uw nieuwe Windows Vista-gebruikersaccount. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u wilt gebruiken in de overeenkomstige tekstvakken en klik op 'Volgende'. Volg de aanwijzingen om de juiste datum en tijd te kiezen en stel uw netwerkopties. Klik op "Start" om de installatie procedure te beĆ«indigen.
  • Als u wilt een harde schijf partitie in plaats van het formatteren van het te verwijderen, klikt u op de link Verwijderen in plaats van de Format koppeling wanneer u de geselecteerde partitie.