Ubuntu 10.10 Vs. Leeuw

Ubuntu 10.10 Vs. Leeuw


Ubuntu 10.10, ook wel bekend als Maverick Meerkat, en Apple's Lion vertegenwoordigen duidelijk verschillende benaderingen van de computer besturingssystemen. Ubuntu, een versie van de Debian GNU / Linux-systeem, is gratis en open source. Gebruikers met kennis van programmeren kan de code veranderen. Apple kosten voor Lion, een versie van het OS X-systeem, en niet geven gebruikers de mogelijkheid om wijzigingen in de code te maken. Beide zijn krachtige besturingssystemen die een groot aantal functies en een aantal hardware beperkingen gebruikers moeten begrijpen voordat u beide systemen te gebruiken.

systeemvereisten

Volgens Ubuntu, versie 10.10 vereist een Intel Pentium 4-processor of beter met een minimale snelheid van 1 gigahertz, 512 MB RAM en 5 GB aan ruimte op de harde schijf. Als algemene regel, kan elke computer dan Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Mac OS X te draaien kan ook Ubuntu 10.10 lopen. Apple's Lion vereist meer systeembronnen in vergelijking. Lion installeren, moeten gebruikers een Intel Core 2 Duo-processor of beter hebben. Dit is een nieuwe, meer geavanceerde processor dan de Pentium 4. Het systeem vereist ook 2 GB geheugen, vier keer het nodig is voor Ubuntu bedrag en 7 GB ruimte op de harde schijf, 2 GB meer dan Ubuntu.

hardware opties

Ubuntu 10.10 kan op elke computer die systeemeisen van het programma voldoet worden geïnstalleerd. Dit geldt ook voor desktop en laptop computers van alle grote fabrikant, waaronder Apple. In tegenstelling tot Apple ontwerpt Lion alleen werkt met het bedrijf Macintosh-computers. Terwijl zijn fysiek mogelijk is om Leeuw op een pc te installeren, het vereist een zekere mate van technische kennis die is ongewoon.

Kenmerken

Apple's Lion bevat multitouch besturingselementen waarmee gebruikers de trackpad gebruiken om te zoomen, slepen, draaien en het uitvoeren van navigatie-functies. Het systeem beschikt ook over Launchpad. Dit is een icoon dat, wanneer erop wordt geklikt, toont onmiddellijk alle applicaties geïnstalleerd op de computer. Ubuntu 10,10 is eerste versie van het systeem om multitouch controls vergelijkbaar met die aanwezig zijn op Lion omvatten. Het systeem omvat ook "One Cloud." Dit is een dienst die bestanden synchroniseert op uw computer met apparaten die anders dan Ubuntu-besturingssystemen, zoals iPhones, Windows-pc's en Android-telefoons te gebruiken.

bugs

Alle besturingssystemen bevatten bugs, vooral wanneer ze voor het eerst zijn geïntroduceerd. Gelukkig, zowel Apple en Ubuntu vrij regelmatige upgrades om hun systemen, waaronder diverse bug fixes. Lion's bugs onder andere Wi-Fi-storingen, bevriezing video's en, het meest dramatisch, hele systeem crashes die noodzaken opnieuw opstarten van de computer. Ubuntu 10.10 bevat ook bugs, ook wel bekend als "papieren bezuinigingen." Zo zijn ongevallen bekend gebeuren bij het veranderen "Konsole" toepassing van het systeem. Ander papier bezuinigingen voorzien van een cd-rom's niet te werpen en externe monitoren gaan leeg bij het sluiten laptops waarop ze zijn aangesloten.