Hoe maak je een exe-bestand extensie wijzigen

Hoe maak je een exe-bestand extensie wijzigen


Veranderen van bestandsextensies op een bestand in Windows is over het algemeen een zeer eenvoudig ding om te doen. Bestandsextensies zijn holdovers uit de begindagen van computers waarin de eerste besturingssystemen, zoals CP / M en DOS, mag slechts acht tekens in een bestandsnaam en een extensie van drie tekens. Dit heeft geleid tot de komst van creatieve file-naming conventies, om ervoor te zorgen dat je kon vinden wat je nodig had. In alle moderne (post- Windows 3.1) computers, kan bestandsnamen langer zijn, maar dat ze nog steeds de korte extensies te behouden. Als om welke reden u de EXE-extensie te veranderen, het is gemakkelijk om te doen.

instructies

1 Open "Deze computer" of "Computer."

2 Druk op de "Alt" knop aan de rechterkant van het toetsenbord. Een menu verschijnt in "My Computer."

3 Selecteer "Tools."

4 Klik op het tabblad "View".

5 Zoek het selectievakje voor "verbergen voor bekende bestandstypen" en verwijder het vinkje het.

6 Klik op "Apply> OK."

7 Zoek het bestand dat u wilt hernoemen. Klik eenmaal op de naam en klikt u een keer een paar seconden later. De bestandsnaam wordt gemarkeerd.

8 Verwijder het bestand uitbreiding en noem het wat je wilt (bijvoorbeeld .bak).

9 Klik op "Yes" als gewaarschuwd dat het veranderen van bestandsextensies instabiliteit kunnen veroorzaken en gevraagd of u wilt doorgaan.

Hints

  • U kunt deze methode gebruiken om een ​​bestand extensie, niet alleen EXE bestandsextensies te hernoemen.
  • Als u één-klik lancering ingeschakeld op uw computer, net klik met de rechtermuisknop en kies "Naam wijzigen."
  • Hernoemen bestandsextensies is over het algemeen gevaarlijk en niet aan te bevelen. Doe het niet, tenzij je zeker weet dat je weet wat je aan het doen bent.
  • Merk op dat deze methode niet voor systeembestanden zal werken als deze worden beschermd door Windows. Wisselsysteem bestandsextensies kan instabiliteit veroorzaken in uw computer, en het is over het algemeen een heel slecht idee om dit te doen.