Stand-by op de computer Power Usage

Stand-by is een computer de energiebesparende modus die een bijna onmiddellijke hervatting van de activiteiten biedt wanneer de computer weer wordt ingeschakeld. U kunt het configuratiescherm Energiebeheer (in Windows) of de Energy Saver System Preference (in Mac OS X) gebruiken om automatisch uw computer naar stand-by nadat het actief is geweest voor een bepaalde tijd.

Functie

Standby-modus helpt energie te besparen door alleen het bijhouden van de meest essentiƫle functies actief is. De harde schijf en het scherm worden uitgeschakeld, en de CPU operatie gaat omlaag naar zijn laagste-power state. Echter, wordt het geheugen actief blijven, aangezien de batterij vergt in een zeer traag tempo. Als er onvoldoende capaciteit van de batterij voort te zetten in de standby-modus, zal het systeem doorgaans over te schakelen naar de slaapstand. Dat bespaart de meeste energie.

overwegingen

Standby is bedoeld voor kortere afwezigheden. Als u tijdens de werkzaamheden dag weg van uw pc een stuk zijn, kunt u instellen om te overwinteren na 45 minuten tot een uur en standby ingesteld op 15 minuten. Onder standby, zult u het behoud van macht, maar je zal niet opslaan van uw geheugen van de computer op uw harde schijf, zoals u zult met Hibernate. Maar je zult activiteiten snel te hervatten met standby terwijl hibernate kost aanzienlijk meer tijd.

misvattingen

Een veel voorkomende misvatting is dat een computer gebruikt nul-energie wanneer het wordt uitgeschakeld. Dat klopt alleen als het is losgekoppeld. Anders, de computer maakt gebruik van "rommelmarkt power" of ongeveer 2,3 watt, de lokale-area connectiviteit onder andere te handhaven. In de standby-modus, een computer gebruikt ongeveer 3,1 watt, en in de slaapstand gebruikt het ongeveer hetzelfde vermogen als in de uitgeschakelde toestand.

voordelen

Energiebesparing op de lange termijn leiden tot een redelijke kostenbesparingen. Een analyse van Monte Enbysk van het Microsoft Small Business Center blijkt dat voor een pc met Microsoft Office Small Business 2007 voor 365 dagen, 7 cent per kilowatt-uur, zou het stroomverbruik kosten $ 72,17 met een gewone monitor. Maar als de PC in de standby-modus voor 20 uur werd gehouden voor elke vier uur "op", zoals Dell adviseert, de jaarlijkse energiekosten per PC zou in totaal $ 16,17. Dat is een 78 procent kostenbesparing.

expert Insight

Energy Star, een product-labeling programma wordt gesponsord door het Amerikaanse Environmental Protection Agency, geeft de voorkeur aan dat u uw computer uit te schakelen 's nachts, voor een maximale energiebesparing. Volgens Craig Hershberg, programmamanager voor het bureau van Equipment en Consumer Electronics bij Energy Star, "Alle beetjes helpen, dit alles zorgt." Maar Energy Star ondersteunt de praktijk van het zetten van computers in de slaapstand of de standby-modus; de meeste nieuwere computers bevatten slaapstand power-management programma's die op dezelfde manier werken als de slaapstand.