Wat is EPS Graphic Format?

Gebruikt in het drukken van hoge-resolutie foto's, EPS, of Encapsulated PostScript-bestanden zijn een soort van Adobe PostScript-bestand. PostScript zelf codes pagina beschrijvingen en afdrukken van opdrachten, en een EPS-bestand kan elke combinatie van tekst, afbeeldingen en foto's, evenals een reeks van PostScript-commando's bevatten.

EPS

EPS-bestanden zijn, in werkelijkheid, mini-programma's die Postscript reeks opdrachten uitvoeren. Deze commando's werken samen om het beeld van de EPS, die vervolgens kunnen worden bekeken of afgedrukt met behulp van een programma dat de PostScript-programmering kan verwerken produceren. Het voordeel van EPS bestanden opslaan grafieken en beelden is dat ze oneindig kunnen worden gemanipuleerd of verkleind zonder gegevensverlies - omdat het bestand een programma niet alleen de beeldinformatie. Manipuleren en het formaat van een JPG of GIF kan informatie (en dus kwaliteit) veroorzaken.

previews

Veel EPS-bestanden bevatten een individuele afbeelding momentopname van de inhoud van het bestand, die zonder het PostScript-programma uit te voeren en maken de resultaten kunnen worden bekeken. Dit is handig als je nodig hebt om te zien wat het een EPS-bestand te maken, maar de toegang tot een programma zoals Microsoft Word, die niet gewoonlijk doet behandelen EPS of PostScript alleen.

Creatie en gebruik

De meeste beeld- en foto-processing software applicaties zal redden of gelezen EPS-bestanden. Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign zijn bijzonder efficiënt, als PostScript is een Adobe taal; echter, CorelDraw, GIMP, OpenOffice Draw en Matlab, onder andere programma's, zal je ook toestaan ​​om te creëren, te lezen of op te slaan EPS-bestanden.

normen

Adobe creëerde een set van standaard waaraan EPS-bestanden moeten zich houden met het oog op betrouwbare wijze worden ingevoerd en gelezen door PostScript-toepassingen. Van deze normen, de zogenaamde document structureren conventies (DSC), slechts drie worden als essentieel beschouwd: een EPS-bestand moet een enkele pagina zijn, bevatten twee DSC header opmerkingen die de toepassing die het bestand voldoet aan DSC informeert en geef de applicatie informatie over de grootte van het bestand, zodat het kan goed weergegeven.