Software to Change Photo Resolution

Software to Change Photo Resolution


Fotoresolutie kan verschillende dingen betekenen in verschillende omstandigheden, want er zijn verschillende eenheden van de meting. Megapixels verwijzen naar het maximale aantal pixels in foto's genomen door een camera. Wanneer we spreken van de foto's zelf, wordt de resolutie besproken met behulp van pixels of dots per inch.

Definitie

Beeldresolutie verwijst naar de kwaliteit van het beeld. Omdat digitale beelden zijn opgebouwd uit miljoenen pixels kunnen digitale beeldresolutie worden gemeten in pixels per inch. Maar als u een afbeelding wilt afdrukken, controleer dan de resolutie van de printer, gemeten in dots per inch. Gebruik een resolutie van 72 pixels per inch als u een foto per e-mail of zet het op het web. Je zult een minimum van 300 pixels per inch nodig om af te drukken op fotokwaliteit.

Soorten Software

U kunt full-featured image editing software programma's gebruiken om de resolutie van beelden, waaronder Adobe Photoshop of Photoshop Elements, of Corel PaintShop Pro Photo veranderen. Andere programma's kunt de grootte en de resolutie van een reeks foto's snel, zoals Picture Resizer, Fotosizer en PhotoELF veranderen.

Hoe

Het menu "Eigenschappen afbeelding" in het foto-editing software is meestal de plek om de resolutie te veranderen. Of kijk naar een menu-optie die zegt: "Resize Image" of "Scale Image." Als u een afbeelding met een lage resolutie hebben, het verhogen van de resolutie zal de daadwerkelijke gedrukte grootte van het beeld te verlagen.