Hoe om meerdere streams met FFmpeg Kaart

FFmpeg is een video en audio encoder en decoder die kan worden gebruikt om video- en audiobestanden en naar verschillende formaten. Het wordt gebruikt in een aantal andere stukken van de software, maar de originele Linux-versie maakt gebruik van een command line interface voor de werking ervan. Als u een videobestand met meerdere audio streams, kunt u FFmpeg gebruiken om meerdere streams kaart van het originele bestand naar het nieuwe bestand met slechts een paar simpele commando's.

instructies

1 Open een command line door te klikken op "Dash" en typen "Terminal", of kunt u op "Ctrl", "Alt" en "T" samen om de terminal te openen.

2 Typ "ffmpeg -i" zonder de aanhalingstekens, gevolgd door een spatie en de naam van uw video-bestand en druk op "Enter." Je zult een lijst van alle video- en audiostreams opgenomen in het videobestand te zien. Noteer de stroom aantal audio streams wilt toewijzen zoals "0,1" en "0,2".

3 Type "ffmpeg -i" zonder de aanhalingstekens, gevolgd door een spatie en de naam van het videobestand, typ "-kaart" zonder de aanhalingstekens, gevolgd door een spatie en de stroom nummer van de eerste audiostream u wilt opnemen zoals "0,1" zonder de aanhalingstekens.

4 Typ een spatie en typ "-kaart" en een spatie, gevolgd door de tweede audiostream u wilt opnemen, zoals "0.2" zonder de aanhalingstekens. Ga door het toevoegen van meer streams indien nodig, voeg dan een spatie en typ een output naam voor het bestand en een uitbreiding in en druk op de definitieve code moet er ongeveer zo uitzien "Enter.":
ffmpeg-i inputfilename.avi -kaart 0,1 -kaart 0,2 -kaart 0,3 outputfilename.avi

Hints

  • Deze opdrachten worden de standaardinstellingen van FFmpeg te gebruiken, maar je kunt commando's toe te voegen voor bitrate, codecs en andere opties ook.