Hoe maak je een Microsoft-scan uit te voeren op fouten

Hoe maak je een Microsoft-scan uit te voeren op fouten


Wanneer een computer niet werkt zoals verwacht, kan dit problemen met het bestandssysteem op de harde schijf te hebben. Microsoft's NTFS is ontworpen om te verminderen of te elimineren veel van de problemen met oudere bestandssystemen, zoals FAT32 door het bijhouden van een dagboek van alle file transacties. Soms is de computer wordt overspoeld met de taken en de journaalposten zijn niet goed gesynchroniseerd. Af en toe controleren van de harde schijf bestandssysteem op fouten helpt om alles soepel op de computer.

instructies

1 Druk op de Windows-toets en "R" gelijktijdig.

2 Typ "cmd" zonder aanhalingstekens en druk op "Enter."

3 Typ "chkdsk / f / v / x" zonder aanhalingstekens. De "F" switch draagt ​​de Microsoft scannen om eventuele fouten die het vindt op te lossen. De "V" switch draagt ​​de Microsoft scannen om alle relevante informatie weer te geven als de scan vordert. De "X" knop geeft aan dat de harde schijf moet worden gedemonteerd als het directe toegang tot het niet kunnen verkrijgen. Als geen rechtstreekse toegang kan worden verkregen, CHKDSK wordt automatisch de volgende keer dat de computer opnieuw wordt opgestart.

4 Bekijk de berichten op het scherm als de scan vordert. De scan duurt meestal minder dan een minuut en bestandssysteem fouten worden vastgesteld tijdens dit proces.

5 Typ "exit" om de opdrachtprompt te verlaten na de scan is voltooid.

Hints

  • Afhankelijk van het gebruik van de computer, kan de opdracht chkdsk vragen om de computer opnieuw op te starten. Dit komt door de "/ x" -vlag die exclusieve toegang verzoekt tot het volume gecontroleerd. De volgende keer dat de computer opnieuw opstart, CHKDSK wordt automatisch uitgevoerd om het volume op fouten te controleren.