Hoe te Chanserv toevoegen aan een IRC-kanaal

Internet Relay Chat (IRC) is de oudste open vorm van chatten op het internet. Zodra een free-for-all, IRC kanaal eigendom op de meeste netwerken wordt nu beheerd door de service ChanServ. IRC gebruikers die een geregistreerd bijnaam kunt een nieuw kanaal te starten.

instructies

1 Meld u aan bij het IRC-netwerk en voeg een kanaal registratie in ChanServ. Registreer je nickname (handvat) met NickServ op dat netwerk. Identificeer uzelf op NickServ met de NickServ wachtwoord.

2 Word lid van het kanaal dat u wilt zich registreren. Query ChanServ om ervoor te zorgen dat het kanaal nog niet is eigendom.

3 Stuur een registratie verzoek bericht naar ChanServ. Ga door de IRC server met de opdracht standaard "/ msg" met de syntax, "/ msg ChanServ REGISTER #kanaal" password beschrijving.

4 Vervang "#channel" met de naam van het kanaal, "password" met de gewenste toegangskanaal wachtwoord, en "description" met een korte beschrijving van het doel van het kanaal.

5 Verklaar ownership door het registreren van het kanaal met ChanServ. Toestaan ​​of andere gebruikers te beperken van het gebruik van de chat-kanaal.

6 Toegang verlenen tot kanaal operator functies met behulp van de toegang ChanServ functies. Gebruik diverse ChanServ commando's naar de gezagsstructuur te identificeren in je kanaal, bepaalde gebruikers te beperken, gebruikers uitnodigen, verandert het onderwerp zichtbaar voor anderen op het IRC-netwerk en nog veel meer.

7 Bezoek het kanaal ten minste eenmaal per 30 dagen de tijd om je kanaal registratie te behouden. U moet ook ervoor zorgen dat uw bijnaam registratie huidige door het identificeren van jezelf om ten minste eenmaal per 30 dagen NickServ blijft.

Hints

  • Syntax voor het communiceren met ChanServ kan variëren. De bovenstaande syntax is voor de IRC Services versie van ChanServ primair geschreven door Andrew Church. Op de meeste netwerken, kunt u een bericht sturen naar ChanServ met alleen het woord "help" om een ​​lijst van ChanServ commando's te ontvangen.