Mac Python Development

De programmeertaal Python dient als basis voor vele web en desktop applicaties. Vanwege het wijdverbreide gebruik en de aard van de open ontwikkeling, vele Unix-achtige systemen komen voorverpakt met de Python-interpreter en Python bibliotheken. Mac OS, gebouwd op de Mach-kernel, bevat ook de Python-interpreter ingebouwd. Gebruikers die geïnteresseerd zijn in het leren Python of de ontwikkeling van Python applicaties op het Mac OS-systeem kan direct in een project te springen, of nog wat van de Python development tools beschikbaar voor Mac OS .

Python op MacOS

De Python-interpreter komt voorgeïnstalleerd op Mac-computers. Aangezien het al in het Mac-besturingssysteem is ingebouwd, hoeft de programmeur niets te Python ontwikkeling beginnen te downloaden. Echter, als gevolg van de Mac OS ontwikkelingsproces, de versie van Python in het besturingssysteem opgenomen blijft meestal achter de nieuwste versie van Python. Een programmeur kan de laatste versie van Python (python.org) downloaden.

Met behulp van Python op de Mac: IDLE

Een Python programmeur begint op het Mac besturingssysteem kan beginnen op twee verschillende manieren. De eerste methode betreft een beroep op de Python interactieve ontwikkelomgeving, of IDLE, vanuit de Mac "Terminal." De programmeur kan toegang krijgen tot het programma Terminal uit de "Utilities" folder onder de "Go" submenu van de belangrijkste Finder werkbalk. De programmeur beroept IDLE in de Terminal door het invoeren van het commando "python". De volgende prompt verschijnt, waarin de programmeur om code in te voeren op wil. IDLE zal code als ingevoerd, zoals in het volgende voorbeeld:

[GCC 4.2.1 (Apple Inc. bouwen 5646)] op darwin

Type "help", "copyright", "credits" of "licentie" voor meer informatie.

print "Hello World"

'Hallo Wereld'

Met behulp van Python op de Mac: Text Editor

De programmeur kan ook code schrijven in een teksteditor om een ​​python-bestand te maken. De programmeur kan de code te schrijven, sla het bestand op het juiste formaat en voer de code door de Python-interpreter. Een Python programma geschreven in een tekstverwerker moet de "keet" lijn als de eerste regel van de code, gevolgd door de code zelf bevatten. De programmeur moet sla het bestand met de ".py" extensie, en voer het programma door een beroep op de tolk en de bestandsnaam, zoals "python filename.py". De volgende code toont een voorbeeld van een druk programma geschreven in een tekstverwerker:

! / Usr / bin / python // "keet" lijn voor Mac OS

print "Hello World"

Specifieke functionaliteit voor Mac

Python voor Mac OS bevat een reeks specifieke for Mac ontwikkeling functies. Python programmeurs op de Mac kan de AppleScript-taal te gebruiken in Python om gegevens en de communicatie tussen actieve programma's op Mac OS te beheren. Mac OS Python bevat ook toepassing programmeerbibliotheken of API, om met de natieve "cacao" omgeving die MAC programmeurs native applicaties te ontwikkelen. Python bevat ook een speciale "py2app" library waarmee ontwikkelaars stand-alone Python pakketten bundelen voor distributie naar andere Mac-computers.

Development Environments for Mac

Terwijl sommige programmeurs de voorkeur aan de ontwikkeling van op instrumenten zoals ongecompliceerd tekstverwerkers, anderen, zoals omgevingen volledig functionele ontwikkeling of IDE's, die grote projecten met grote hoeveelheden code te beheren. Boa Constructor (boa-constructor.sourceforge.net) dient als een cross-platform IDE die werkt op zowel Mac als Windows. De Eclipse IDE (eclipse.org) dient als in IDE voor tal van talen, voornamelijk Java, maar variërend van Python tot C ++ om PHP. De Xcode applicatie, afkomstig uit Macs en vrij om Mac-ontwikkelaars, kan ook dienen als een Python IDE met slechts een paar tweaks.