Het gebruik van stijlen in een Word-document

Microsoft Word biedt gebruikers de mogelijkheid om tekst op verschillende manieren opmaken. U kunt de opmaak van een paragraaf of sectie op te slaan in een document als een "stijl" en snel toe te passen op meerdere gebieden van een document. In Office 2007 en nieuwer, stijlen zijn direct beschikbaar op het nieuwe lint menu.

Inzicht Styles

Stijlen zijn een gedefinieerde set van de opmaak regels toegepast op een segment van de tekst. Aspecten van een stijl kan omvatten lettertype kleur, lettertype stijl, zoals cursief of vet, het lettertype zelf, zoals "Times New Roman" of Arial, en lettertype spatiëring. Bovendien, inspringen, tekst uitlijning, zoals gecentreerd of gerechtvaardigd, en grenzen kunnen allemaal worden opgeslagen als een stijl.

Wanneer Stijlen gebruiken

Stijlen zijn zeer geschikt voor een snelle opmaak van tekst in een verscheidenheid van documenten. Ze kunnen worden gebruikt in elk type document naar een consistent uiterlijk hele document maken zonder dezelfde opties meerdere malen definiëren.

Waarschuwingen Over Stijlen

Het gebruik van stijlen die kleur of lettertype variaties, zoals extra afstand tussen letters, moet voorzichtig worden gebruikt. alleen gebruik maken van deze functies bij uw publiek is bekend - als een kleurenblind lezer of iemand met behulp van een text-to-speech-programma kan moeite hebben met een document dat speciale opmaak gebruikt te hebben. Stijlen worden gebruikt om het uiterlijk van een document verhogen - niet afleiden betekenis aan.

Het gebruik van stijlen in Office 2007 en Office 2010

Het menu "Styles" is gemakkelijk toegankelijk in de nieuwere versies van Office. Het verschijnt op het tabblad "Thuis" van de nieuwe lintmenu Microsoft. Om tekst op te maken op basis van een vooraf gedefinieerde stijl, gewoon markeert u de tekst en klik op de geselecteerde stijl in de menubalk. De stijl en alle bijbehorende opmaak wijzigingen wordt direct toegepast.

Het definiëren van Eigen Stijl

Als de vooraf gedefinieerde stijlen niet past bij uw behoeften, kunt u uw eigen stijl te definiëren. Om dit te doen, het formaat van uw tekst zoals gewenst voor de stijl. Zodra uw tekst verschijnt zoals u dat wilt, markeert de tekst. Klik op de kleine knop aan de linkerkant van de vooraf ontworpen stijlen die een lijn en een pijl naar beneden op het heeft. Klik op de optie die zegt: "Selectie opslaan als nieuwe Quick Style." Typ een naam voor de stijl en klik op "Ok." Uw stijl kan vervolgens gebruikt worden vanaf het lint menu.