Hoe kan ik het BIOS Password Reset op een IBM Laptop

Hoe kan ik het BIOS Password Reset op een IBM Laptop


De Basic Input Output System (BIOS) van een IBM laptop bevat belangrijke start-up configuratie-instellingen en gegevens over de hardware van een computer. Sommige gebruikers te beschermen hun BIOS-instellingen met een wachtwoord. Als u uw wachtwoord niet weet, kunt u proberen het verwijderen van alle macht aan de computer, en als dat niet werkt kun je een hulpprogramma te gebruiken.

instructies

Verwijder Vermogen

1 Haal de stekker uit de laptop door de schakelaar aan de onderkant van de laptop naast de accu naar de zijkant en de batterij eruit te trekken.

2 Koppel de laptop uit het stopcontact. Laat de laptop te zitten als dit voor een uur of zo.

3 Vervang de batterij en sluit de laptop in het stopcontact. Zet de computer aan en voer de BIOS door op de betreffende functietoets opgegeven op het zwarte scherm net na uw computer aangaat. Deze prompt zal komen voordat je het Windows-logo. Als Windows start, moet u de computer opnieuw op te starten en voortdurend tik op de juiste functie toets.

4 Controleer of de BIOS zonder wachtwoord naar de oorspronkelijke configuratie heeft gereset. Zo niet, ga dan verder met stap 2.

Software

5 Afsluiten en start de computer opnieuw op te starten. Voer de BIOS door het volgen van de prompt op uw scherm. Noteer de naam van de fabrikant van het BIOS. Druk op de "Exit" toets op uw computer uit de BIOS te krijgen en voer Windows.

6 Vinden en downloaden van een BIOS-wachtwoord eliminatie software programma zoals PC CMOS Cleaner of CmosPwd 4.8 (zie bronnen). Kies ervoor om het programma op te slaan wanneer u wordt gevraagd om ofwel lopen of op te slaan.

7 Dubbelklik op het pictogram van het gedownloade bestand om de installatie te starten. Wacht tot het programma te installeren.

8 Open het programma, voer de naam van de fabrikant van het BIOS en klik op "Enter". In sommige programma's niet te vragen voor de fabrikant, maar in plaats daarvan gewoon bieden mogelijke generieke wachtwoorden die werken met de verschillende BIOS-fabrikanten. Noteer de mogelijke wachtwoord opties voor uw BIOS-fabrikant.

9 Herstart de computer en voer de BIOS. Probeer de verschillende wachtwoorden die u opgeschreven. Wanneer men wordt aanvaard, zal het BIOS-scherm je vertellen dat je toegang hebt. Verander het wachtwoord onmiddellijk naar één die je kent, of schakel de optie wachtwoord door te kiezen om de standaardinstellingen te herstellen. Druk op "Exit" om de BIOS te ontsnappen en voer Windows.

10 Open de BIOS-wachtwoord software en zoek en klik op een knop die "Wachtwoord wijzigen" of "Reset BIOS 'zegt. De exacte commando is afhankelijk van het programma. Voer het wachtwoord dat u wilt gebruiken, of wacht tot het programma om de BIOS te herstellen naar de standaardinstellingen als je ervoor kiest om geen wachtwoord te gebruiken.

11 Herstart de machine en voer de BIOS of Startup scherm. U kunt nu toegang tot de laarsorde en de harde schijf.