Hoe het opzetten van een Apple-router voor Video Streaming

Hoe het opzetten van een Apple-router voor Video Streaming


Apple produceert een draadloze router genaamd de Airport Extreme, waarmee u een lokale Wi-Fi-netwerk te creëren in uw huis of kantoor. Eén van de voordelen van het opzetten van een draadloos netwerk is de mogelijkheid om bestanden en gegevens tussen de apparaten in de buurt te delen. Zo kunt u uw draadloze netwerk gebruiken om video bestanden tussen computers of van de ene computer naar een Apple TV-apparaat streamen. Voordat je kunt beginnen met streaming video, moet u de netwerkinstellingen van de Airport Extreme router te configureren.

instructies

1 Sluit het ene uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de output-poort aan de achterzijde van uw kabel- of DSL-modem.

2 Steek het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de "Internet WAN" poort aan de achterzijde van de Airport Extreme router.

3 Steek de Airport Extreme adapter in een standaard stopcontact. De router wordt automatisch ingeschakeld en start booten.

4 Klik op het icoon 'Finder' in het dock aan de onderkant van het scherm van uw Mac. Klik op het tabblad "Applications" aan de linkerzijde van het venster. Dubbelklik op de map "Utilities" en dubbelklik vervolgens op het pictogram "Airport Utility" om de router setup-programma te starten.

5 Markeer uw Airport Extreme router uit de lijst aan de linkerkant van het venster en klik op "Manual Setup."

6 Op het "vliegveld" knop bovenaan het venster.

7 Klik op de "Wireless" tab en stel de draadloze modus optie "Creëer een draadloos netwerk."

8 Typ een naam voor uw draadloze netwerk in het veld "Network Name".

9 Stel de "Radio Mode" optie "802.11n (802.11b / g-compatibel)." Deze instelling zorgt ervoor dat u video kunt streamen tussen alle computers, mobiele apparaten en een Apple TV.

10 Klik op de vraag of u wilt uw draadloze netwerk te beveiligen met een aangepaste wachtwoord in en druk op de "Update" knop om de instellingen op te slaan. De Airport Extreme wordt opnieuw opgestart, en, als het eenmaal klaar is, in staat om video te streamen over uw lokale draadloze netwerk dat u bent.