Hoe te verbinden mijn Dell Inspirion met een oudere Dell Monitor

Hoe te verbinden mijn Dell Inspirion met een oudere Dell Monitor


Dell Inspiron lijn van desktops en laptops is populair en een lange levensduur. Of u eigenaar van een ouder of nieuwer Inspiron echter aansluiten op voorsprong met een oudere monitor eenvoudig. Dit is te danken aan de lange levensduur van Video Graphics Array (VGA) technologie.

VGA-monitoren

Of uw oudere monitor is een cathode ray tube (CRT) of liquid crystal display (LCD), tenzij het uit de jaren 1980 of een Apple-product, het maakt gebruik van VGA-technologie. IBM uitgevonden VGA in de jaren 1980, en zijn populariteit betekent dat vrijwel elke computer monitor, voor Digital Video Interface (DVI) populair werd, maakt gebruik van VGA. Oudere monitoren gebruiken een aangesloten VGA-kabel of er een poort voor een VGA-kabel. De VGA-poort is meestal blauw en maakt gebruik van 15 pins totaal, opgesteld in drie rijen.

VGA compatibiliteit

Nieuwe computers hebben niet altijd een VGA-poort. Dit geldt met name voor kleine vormfactor computers of compact "thin client" computers. Veel laptops nog steeds worden verkocht met een VGA-poort. Als u niet beschikt over een poort, het kopen van een adapter is de makkelijkste oplossing. De adapter wordt aangesloten op de computer een DVI-poort om te zetten naar een VGA-één. Kopen van een nieuwe videokaart met een VGA poort werkt dit ook en is goed voor het aansluiten van meerdere monitoren van verschillende types, maar het is niet noodzakelijk.

Aansluiten van de Monitor

Als de monitor heeft een vast kabel, sluit deze aan op de computer of een adapter op de computer. Als de monitor een aangesloten kabel niet heeft, het vinden van een VGA-kabel en sluit deze aan zowel de monitor en de computer. Controleer of het netsnoer op de monitor ook is aangesloten; zet hem dan op. Geen extra maatregelen nodig zijn om de ouder-monitor running te krijgen.