Hoe kan ik een IDE naar een SATA harde schijf klonen

Het upgraden van een harde schijf kan een lastige stelling te zijn, vooral als je wilt de inhoud van uw oude schijf verplaatsen naar uw nieuwe. Omdat Windows soms niet in slaagt om bestanden die in gebruik zijn, het klonen van de inhoud van uw oude harde schijf te kopiëren kan onmogelijk om te doen met een standaard kopiëren en plakken in Windows Verkenner. Gebruik DriveImage XML naar een kloon van uw bestaande IDE drive te maken wanneer u een upgrade naar een SATA schijf.

instructies

Klonen van de IDE harde schijf

1 Bevestigen dat zowel de IDE en SATA-schijf zijn geïnstalleerd op uw computer en operationeel.

2 Download DriveImage XML via de link in de sectie 'Resources' van dit artikel. DriveImage XML is een schijf klonen programma dat is gratis voor persoonlijk gebruik. Start het programma nadat deze is geïnstalleerd.

3 Klik op de "Backup" knop aan de linkerkant van het venster.

4 Klik op het station aan de bovenkant van het venster dat u wilt een kloon van te maken, en klik op 'Volgende'. De wizard Back-up wordt geopend. Klik op 'Volgende'.

5 Selecteer een locatie waar het imago van uw schijf worden opgeslagen. Het beeld kan naar elke gewenste locatie worden opgeslagen op uw computer, behalve de nieuwe SATA-station met de IDE-schijf zal worden gekloond om.

6 Verwijder de cheques van de vakken met het label "Raw-modus" en "Split grote bestanden," en gebruik de drop-down menu naast "Compression" om te selecteren "Geen." Klik op de radio knop "Probeer Volume vergrendelen eerste," en klik op 'Volgende'. De aandrijving kloon wordt aangemaakt. Dit proces kan tot 30 minuten op sommige computers. Klik op "Finish" wanneer het proces is voltooid.

Het verplaatsen van de Clone op de SATA harde schijf

7 Klik op de knop "Herstellen" aan de linkerzijde van het scherm.

8 Klik op de nieuwe SATA harde schijf, en klik op 'Volgende'.

9 Blader naar de locatie waar de aandrijving kloon wordt opgeslagen (het zal een 'XML' extensie hebben) en dubbelklik erop.

10 Klik op "Next" drie keer. Een laatste waarschuwing weergegeven waarin wordt uitgelegd dat alle bestaande gegevens op de nieuwe schijf wordt gewist. Bevestig dat u het juiste station hebt geselecteerd, typt u de bevestigingscode in de doos vermeld, en klik op "OK." Dit zal het proces van het klonen van de IDE harde schijf naar de SATA-schijf te voltooien. Schrijven van de gegevens naar de schijf kan zolang 60 minuten.

Hints

  • Als u het klonen van uw harde schijf voor het doel van het maken van een nieuwe Windows opstartschijf, moet u de schijf partitie actief te maken voordat u in staat om uw computer op te starten vanaf het zal zijn. Dit gebeurt via het hulpprogramma Windows Disk Management. Bovendien kan de Windows boot.ini-bestand moeten worden aangepast. De sectie 'Resources' van dit artikel bevat links naar pagina's die kunnen helpen met beide van deze taken.