Kenmerken van een goede laptop

Laptops bieden veel van de functies van de desktop computers plus draagbaarheid. Echter, laptops variëren sterk is grootte, gewicht en technische specificaties, zodat de vaststelling van de functies die je nodig hebt, of wilt, vereist een beetje onderzoek. Afgezien van basic betrouwbaarheid, de kenmerken van een goede laptop is afhankelijk van hoe en waar u het wilt gebruiken.

CPU

De rauwe rekenkracht van een laptop, die door de centrale verwerkingseenheid (CPU), bepaalt welke programma's u kunt uitvoeren, hoe vlot ze lopen en hoeveel u tegelijkertijd kunt uitvoeren. Als je alleen een laptop voor basis-office functies, e-mail en surfen op het web nodig hebben, een goedkope, single core processor is waarschijnlijk voldoende, maar als je wilt werken aan meerdere taken tegelijk, kunt u profiteren van de extra kracht van een dual core processor; een dual core processor heeft twee onafhankelijke processors op dezelfde chip.

Batterijduur

In tegenstelling tot de desktop computers, laptops hebben twee bronnen van macht, batterijen en lichtnet. Als u een laptop te gebruiken "on the road", uit de buurt van een bron van de netspanning, de levensduur van de batterij is belangrijk. Sommige fabrikanten maken hoge capaciteit batterijen voor bepaalde laptop modellen, maar je kunt het leven van een laptop batterij maximaliseren door het verlagen van de helderheid van het scherm en het uitschakelen van hardware componenten, zoals seriële, parallelle en infrarood poorten als je ze niet nodig hebt. Lithium-ion (Li-ion) accu's bieden een hogere capaciteit dan nikkel-metaalhydride (NiMH) batterijen, maar zijn navenant duurder.

Scherm grootte

Een scherm van de laptop moet fysiek groot genoeg is, en van hoog genoeg resolutie zijn, voor u om het comfortabel te bekijken voor langere periodes. Resolutie verwijst naar het maximum aantal beeldelementen of pixels, die op het scherm worden weergegeven. De resolutie wordt meestal aangehaald als het aantal horizontale pixels x het aantal verticale pixels, zodat u de cijfers kunnen zien, zoals 1024 x 768. Laptop computers hebben meestal schermen die tussen de 10 en 20 inch diagonaal meten en, voor meer kijkcomfort, veel gebruikers kiezen een scherm van 14 inch of groter.

internet Connectivity

Boven en buiten basisfunctionaliteit, kunt u uiteraard willen in staat zijn om verbinding met het internet, terwijl je onderweg bent. Veel moderne laptops beschikken over Wi-Fi (afkorting voor wireless fidelity) ingebouwd, maar als u wilt uw assortiment uit te breiden dan die van gratis draadloze verbindingen, bekend als Wi-Fi-hotspots, kunt u willen denken over het kiezen van een laptop met een ingebouwde mobiele breedband antenne. Mobiele breedband kranen in de derde generatie (3G) mobiele telefoon-netwerk, zodat uw laptop kan gegevens verzenden of ontvangen, zelfs als Wi-Fi-netwerk is fragmentarisch.