Wat is een UDMA harde schijf?

Harde schijf formaten zijn EIDE en ATA. Nieuwere harde schijven zal ook worden geadverteerd als UDMA. Dit kan een beetje verwarrend voor de persoon op zoek naar een nieuwe harde schijf te kopen, maar in het kort, UDMA harde schijven zijn EIDE en ATA. UDMA is niet een soort van hardware, hoewel bepaalde protocollen een bepaald aantal pinnen op een harde schijf-kabel, maar in plaats daarvan een protocol dat bepaalt hoe de gegevens worden overgedragen van de harde schijf op het moederbord zou kunnen vereisen.

Wat doet UDMA Stand For?

De afkorting betekent Ultra Direct Memory Access. UDMA is een protocol in plaats van een stuk hardware. Firmware op nieuwere moederborden kan een computer om dit protocol, dat versnelt de toegang tot gegevens keer te gebruiken.

UDMA-3 Transfer Rate

UDMA is een protocol dat versnelt de overdracht van gegevens van de harde schijf op het moederbord. De UDMA-3 protocol dat wordt gebruikt door de meeste UDMA-stations zorgt voor een overdrachtssnelheid van 33 megabit per seconde. De UDMA-3 protocol dat werd ontwikkeld als een uitbreiding voor EIDE / ATA harde schijven vereist een 40-pins kabel.

Kan een moederbord zonder UDMA ondersteuning Met deze drives?

De aansluiting voor UDMA schijven is een standaard SATA / EIDE interface. Voor een gebruiker in staat om optimaal te profiteren van een UDMA harde schijf, moet het moederbord en de BIOS dit protocol ondersteunen. Stations die deze data transfer protocol functie ondersteunen als normaal EIDE / ATA schijven in oudere computers met standaard EIDE / ATA aansluitingen.

Non-UDMA Data Transfer Rate

De data transfer rate voor IDE / ATA harde schijven vóór de invoering van de UDMA-protocol was 16,6 megabytes per seconde. Dit betekent drives dat de nieuwere technologie ondersteunen in staat zijn om de overdracht van gegevens twee keer zo snel als hun oudere, niet-UDMA harde schijven.

UDMA-4

UDMA-3 drivers nodig kabels met 40 pins aan de transfer rate te bereiken. In 1998, Intel en Quantum introduceerde een verbetering van de UDMA-protocol dat toegestaan ​​voor een overdrachtsnelheid van 66 megabyte per seconde. De nieuwere technologie, genaamd UDMA-4, vraagt ​​om een ​​speld met 80 kabels, volgens Tech Talk beoordelingen.

software Requirements

In aanvulling op de BIOS ondersteuning van UDMA harde schijven, een gebruiker die wil gebruik maken van een UDMA harde schijf van zijn computer moet een besturingssysteem worden uitgevoerd in staat is multitasking. Linux, Windows en Mac OS X dit mogelijk maken, en de harde schijf stuurprogramma's moeten voor UDMA kenmerken van een dergelijke schijf aanwezig zijn kan worden gebruikt.