Internet Als een Network Infrastructure

Het internet kan een zakelijke infrastructuur die kantoren koppelt op verschillende locaties te vervangen, maar alleen onder de juiste omstandigheden. Als elk kantoor heeft een router aan te sluiten op het internet, een site-to-site Virtual Private Network of VPN, kunnen de twee locaties via het internet aan te sluiten.

tunnels

IP tunnels zijn verbindingen tussen routers op verschillende corporate sites. Normaal gesproken wordt de toepassing gegevens in een IP-pakket gereed voor verzending naar de bestemming. Bij een tunnel, wordt het IP-pakket in een ander IP-pakket gebracht en verzonden naar de externe site. Elke router is geprogrammeerd met het IP-adres van de router op een andere corporate site. Het voordeel van een tunnel is dat de binnenkant IP-pakket kan worden gecodeerd om de vertrouwelijkheid van de gegevens te beschermen.

Vertrouwelijkheid

Vertrouwelijkheid redelijkerwijs kan worden verzekerd door het gebruik van encryptie. Als er slechts een paar sites te configureren, kan encryptie pre-shared key, of PSK gebruiken. Bij PSK wordt een geheime zin geconfigureerd in de router aan elk uiteinde. Deze uitdrukking, bekend als een wachtwoord of sleutel, gebruikt om de gegevens te coderen en decoderen.

Kwaliteit van de dienstverlening

Een probleem met het gebruik van internet als collectief ruggengraat is de kwaliteit van de verbinding tussen de knooppunten. Het internet kan op lange vertragingen of losse pakketten te introduceren. Als vertragingen of packet loss zijn aanvaardbaar, het internet maakt een goede corporate backbone. Anders is er een service level agreement of SLA, moet worden onderhandeld met de internet service provider.