Wat is een Trojan dropper?

Wat is een Trojan dropper?


Trojan droppers zijn software die verschillende methoden gebruiken om trojan virussen op computers te verspreiden en te installeren. Trojan droppers, die zelf ofwel trojans of een andere klasse van het virus zijn, kan de computer beschadigen en schade toebrengen aan de gebruiker door middel van data en identiteitsdiefstal. Het verwijderen van trojan droppers vereist hetzij anti-virus software of een virus-removal tools.

Voorwaarden

Een computer virus is een kwaadaardig programma dat bestanden infecteert. De functie van een virus is om ofwel schaden besturingssysteem en software van een computer, data wissen of stelen van gegevens en informatie. Een trojan is een speciale klasse van het virus dat zich voordoet als legitieme software. Eenmaal geïnstalleerd, de trojan fungeert als een virus in plaats van de geadverteerde functie. Een trojan dropper is software die verbinding maakt met het internet en downloads Trojan-virussen op de computer.

Bedreiging

Trojan droppers zijn zeer schadelijk voor de computer systemen, omdat ze een verscheidenheid van Trojan virussen kunnen downloaden naar een computer. Elk van deze virussen kunnen belangrijke gegevens of het systeem bestanden te verwijderen. Zij kunnen de systeemprestaties achteruitgaan, systeemfouten veroorzaken of voorkomen dat de computer functioneren op alle. Trojaanse paarden kunnen ook fungeren als spyware en stelen van gevoelige informatie op computers, zoals credit card nummers, sofi-nummers, telefoonnummers of e-mailadressen.

symptomen

De symptomen van een trojan dropper variëren. Als u gebruik maakt van firewall-software, kunt u waarschuwingen dat een onbevoegde programma probeert verbinding met het internet te ontvangen. Als trojans worden gedownload, kan het systeem fouten, worden langzame of ophouden te functioneren. Als het systeem heeft een anti-virus software, kan het detecteren en trojans te verwijderen, maar ze zullen terugkeren tenzij de trojan dropper ook wordt verwijderd.

Verwijdering

Trojan dropper software wordt verwijderd met ofwel anti-virus programma's of speciale malware removal tools. Anti-virus software zoals Norton Antivirus, McAfee Antivirus of AVG Internet Security voortdurend scannen van een computer op zoek naar bekende bedreigingen of verdachte gedrag. Als de anti-virus software van de trojan dropper detecteert, zal ofwel in quarantaine plaatsen of te verwijderen. Malware removal tools zijn gespecialiseerde programma's die specifieke infecties te verwijderen. Removal tools worden gemaakt wanneer de anti-virus software is niet in staat om een ​​virus infectie te verwijderen.

overwegingen

Het is belangrijk om de trojan dropper zo snel mogelijk te verwijderen. de gedownloade trojans verwijdert, kan de systeemprestaties te verbeteren, maar zal niet verwijderen van de kern van het probleem. Gebruik slimme Internet praktijken zoals het niet downloaden van bestanden of het openen van bijlagen van onbekende bronnen. Installeer anti-virus software op een computer en houdt deze up-to-date.