Wat is het verschil tussen een Cross Over Cable & een Ethernet-kabel?

Wat is het verschil tussen een Cross Over Cable & een Ethernet-kabel?


Lopen in een elektronicawinkel en je zal een verbijsterende reeks van kabels in afwachting van uw inkoop plezier te vinden. Sommigen, zoals crossover kabels en Ethernet-kabels, kijk identiek aan elkaar. Wat is het verschil tussen hen en welke kabel heb je nodig?

Bestedingen

Crossover kabels worden gebruikt om twee computers met elkaar te verbinden zonder een hub, switch of router betrokken. Ethernet-kabels worden gebruikt om twee of meer computers met elkaar te verbinden via een hub, switch of router.

Uiterlijk

Zowel crossover kabels en Ethernet-kabels zijn gemaakt van UTP (unshielded twisted pair) kabels bestaande uit acht gekleurde draden binnen een single core.

connectors

Zowel crossover kabels en Ethernet-kabels gebruiken RJ-45-connectors aan beide uiteinden van de kabels.

bedrading schema

Ethernet-kabels gebruik maken van de AT & T 258A (EIA / TIA 568B) bekabeling standaard aan beide uiteinden van de kabel. Crossover kabels hetzelfde niveau aan de ene kant van de kabel, maar het andere uiteinde van de kabel andere verbindingen, met vier draden (wit / groen, groen, wit / oranje en oranje) verbonden met verschillende pennen in de RJ-45 connector .

Identificatie

Ethernet-kabels zal duidelijk worden gemarkeerd met hun categorie notering (Cat-5, Cat-6, enz.). Crossoverkabels worden gemarkeerd, hetzij op de elektrische bedrading of op de verpakking.