De voordelen en nadelen van een Graphical User Interface (GUI)

De meeste computergebruikers gaan direct met een grafische gebruikersinterface. Een GUI stelt computergebruikers om visuele elementen, zoals pictogrammen op het bureaublad, te navigeren en software te opereren. GUI's dienen als een vervanging voor de eerdere command line interface of CLI, aanpak, waarbij gebruikers typen kernbegrippen en symbolen om de computer te bedienen. Besturingssystemen functioneren als een GUI op computers, smartphones en sommige MP3-spelers.

learning Curve

In tegenstelling tot de CLI-systemen die gebruikers nodig hebben om commando's te onthouden, GUI systemen bieden een relatief intuïtieve benadering. Zelfs gebruikers zonder noemenswaardige training kan het systeem te leren met gemak en te bedienen software om hun doelen te bereiken. Een schrijver, bijvoorbeeld, behoeft alleen klikken op het pictogram van een tekstverwerkingsprogramma om het te openen en te schrijven dan. De prevalentie van GUI op de startpagina en educatieve computers betekent dat de meerderheid van de eindgebruikers vereisen weinig of geen opleiding op het moment dat ze in het personeelsbestand.

Multitasking

GUI systemen bieden een eenvoudige manier van multitasking. Gebruikers kunnen meerdere geopende toepassingen en de overgang tussen hen te handhaven met een klik van de muis. Dit verbetert de productiviteit, met name in situaties die een kopieer- en plakken van de ene toepassing naar de andere. Deze functie biedt bijzonder belang zijn voor studenten en zakenmensen die moeten grafieken of spreadsheets te integreren in een document of presentatie. Terwijl sommige CLI-systemen doen ondersteunen multitasking, doen ze niet steunen op hetzelfde niveau van de eenvoud voor de eindgebruiker.

visuals

GUI-systemen zorgen voor een meer aangename visuele omgeving om mee te werken op de computer, die GUI een wenselijke eigenschap voor de meeste eindgebruikers maakt. De visuele component speelt ook een rol bij het versterken van leren. Gebruikers zien de resultaten van de verschillende acties die zij nemen binnen een applicatie, in plaats van te vertrouwen dat de computer volgt een getypte commando.

Systeembronnen

Grafische informatie van nature de neiging om groter en complexer dan tekstuele informatie. Denk aan de maten van de tekstverwerker documenten, meestal gemeten in kilobytes, en beeldbestanden, meestal gemeten in megabytes. GUI systemen vereisen een veel groter deel van de systeembronnen gewoon om te draaien dan een vergelijkbare CLI-systeem. De hogere eisen aan middelen van een computer met een grafische gebruikersinterface accounts gedeeltelijk voor het steeds toenemend besturingssystemen.

Controle

GUI systemen bieden de eindgebruiker minder controle over de besturings- en bestandssystemen dan vergelijkbare CLI systeem. Deze valkuil is echter niet van toepassing voornamelijk de gemiddelde eindgebruiker, maar aan specialisten. Typische eindgebruikers zelden of nooit moeten aanpassingen aan het besturingssysteem zich op het niveau waar de beperkingen van GUI besturing van het besturingssysteem of bestandssysteem zaken.