How to: A JavaScript Sliding Gallery Net als de Android

JavaScript ondersteunt een "slide" methode die programmeurs gebruiken om een ​​glijdende foto overzicht vergelijkbaar met Android slideshow apps en het scherm lay-outs. Deze functie kan worden gebruikt om een ​​reeks beelden achtereenvolgens weergeven. De diavoorstelling schakelt automatisch afbeeldingen in de galerie element, zodat gebruikers een selectie van je beste foto's kunnen zien zonder te hoeven doorklikken verschillende pagina's. U kunt meerdere afbeeldingen in de diavoorstelling.

instructies

1 Open het bestand manager voor de webserver en klik met de rechtermuisknop op de pagina die u wilt verbeteren met een diashow functie. Klik op "Openen met" en kies uw favoriete editor.

2 Maak de basis slideshow element. U gebruikt een afbeelding element om een ​​diavoorstelling te maken en zet deze op het eerste beeld dat u wilt weergeven. Plaats de volgende code in de webpagina waar u wilt dat de diavoorstelling weer te geven en de naam van uw beeldbestand dienovereenkomstig:

<Img src = "image1.jpg" name = "slideshow">

3 Plaats elk van de beelden die u wilt weergeven in de diavoorstelling. Voeg de volgende code fragment aan de JavaScript-gedeelte van je pagina:

var image1 = new Image ()
image1.src = "image1.jpg"
var image2 = new Image ()
image2.src = "image2.jpg"

4 Stel de timer voor de slideshow om te bepalen hoe lang elke afbeelding wordt weergegeven. Dit voorbeeld wordt de timer voor 2500 milliseconden of 2,5 seconden:

setTimeout ( "SlideIT ()", 2500)

5 Voeg de functie "SlideIT" om de Javascript-gedeelte van uw pagina. De functie wordt uitgevoerd wanneer de time-out wordt genoemd. De volgende code maakt de functie:

functie SlideIT () {
if (! document.images)
terugkeer
document.images.slide.src = eval ( "image" + stap + ". src")
if (stap <3)
stap ++
anders
stap = 1
setTimeout ( "SlideIT ()", 2500)
}

6 Schuif om het volgende beeld nadat de timer triggers. De volgende code voorschotten de diavoorstelling naar de volgende afbeelding in uw lijst:

document.images.slideshow.src = eval ( "image" + stap + ". src")