Hoe het opzetten van een Wireless Cable Modem Network

Hoe het opzetten van een Wireless Cable Modem Network


Wanneer u verschillende computers opgezet thuis wilt u misschien een enkele Internet-verbinding tussen hen allen te delen. Een draadloze router kunt u uw verbinding tussen elke computer binnen het bereik te splitsen, in plaats van het uitvoeren van Ethernet-kabels tussen alle computers afzonderlijk. Voor het instellen van het draadloze netwerk moet u eerst de software van de router installeren en wijzig de netwerkinstellingen in het Windows 7-besturingssysteem.

instructies

1 Plaats een draadloze router naast uw kabelmodem. Steek de stekker in AC-adapter van de router en bevestig het uiteinde van een Ethernet-kabel aan op de "WAN" poort aan de achterzijde van de router. Sommige routers kunnen deze poort "Internet" of "Wide Area Network" label plaats.

2 Sluit het andere uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de Ethernet-poort van de kabel modem. Plaats de installatie-cd van de router in de optische drive van uw computer.

3 Volg de installatie-instructies die op het scherm verschijnen. Open het menu van uw computer "Start" en klik op 'Configuratiescherm'. Klik op de link "Internet Network en".

4 Klik op "Network and Sharing Center." Kies de optie 'Opzetten van een nieuwe verbinding of netwerk ". Kies "Het opzetten van een nieuw netwerk" en selecteer "Next."

5 Voer de naam die u wilt gebruiken om uw draadloze netwerk te identificeren in de "Type Your Network Name" box. Hit "Tab" en voer het wachtwoord dat u wilt gebruiken voor uw netwerk in het vak "Security Key".

6 Klik op "Next" en "Finish." Klik met de rechtermuisknop de "Verbinding maken met een netwerk" pictogram in de rechterbenedenhoek van het bureaublad.

7 Klik op de naam van het netwerk die u eerder hebt opgegeven en kies "Connect". Voer het wachtwoord in en klik op "Connect".

8 Toegang tot alle andere computers die u wilt aansluiten op uw draadloze netwerk. Klik met de rechtermuisknop de "Verbinding maken met een netwerk" icoon en kies de naam van het netwerk. Klik op "Connect", typt u het wachtwoord in en klik op "Connect" weer.

Hints

  • Uw computer moet een draadloze netwerkkaart te hebben om de draadloze router te detecteren. Externe draadloze adapters die worden aangesloten op een USB-poort zijn beschikbaar als uw computer een interne draadloze kaart heeft.
  • Verbinding maken met het netwerk is een iets ander proces als uw computer gebruik maakt van het Vista besturingssysteem. Open het menu "Start" en klik op de "Connect To" knop. Selecteer de naam van het netwerk en kies "Connect".