Hoe maak je een Row Voeg toe aan Gridview Programatically

Microsoft .NET Framework kunnen ontwikkelaars Web en desktop vorm applicaties snel en productief te maken. Deze grafische omgevingen zijn gemakkelijk om te communiceren met behulp van de gewone muis en toetsenbord standaard. Wilt u een raster van items weer te geven op een .Net vorm, gebruik dan de "DataGridView" class. U kunt dan rijen toe te voegen programmatisch, door het schrijven van een aantal regels code. Dit is een goed idee als de werkelijke afmetingen van het rooster veranderen tijdens werking van het programma, zodat het regelen van het aantal rijen programmatisch kan applicaties te produceren met een dynamische stijl.

instructies

1 Open Visual Studio 2010 door te klikken op het programma icoon. Als het laadt, selecteer "File / New / Project" en klik op "Visual C # / Windows Forms Application". Een nieuwe Windows Form Application project wordt gecreëerd, en een lege Windows Form verschijnt in de belangrijkste editor venster.

2 Zoek het panel genaamd "Toolbox ', dat is aan de linker- of rechterkant van de Visual Studio-software. De "Toolbox" bevat een lijst met items die aan uw formulier kunnen worden toegevoegd. Vind het item met het label "DataGridView" en klik erop.

3 Sleep de "DataGridView" op uw Windows-formulier en laat de muisaanwijzer. De "DataGridView" verschijnt onder de muisaanwijzer.

4 Klik op de zwarte pijl in de rechter bovenhoek van de "DataGridView" op het formulier. Een menu wordt geopend. Selecteer "Kolom toevoegen" en druk op "Add" om een ​​kolom toe te voegen aan de 'DataGridView. "

5 Selecteer "View" in de grote lijst met menu-items aan de bovenkant van de Visual Studio-software. Een menu opent. Kies de optie 'Code. " De visuele editor zal nu sluiten en een broncode bestand zal de hoofdredacteur ruimte verschijnen.

6 Zoek het statement "InitializeComponent ()", die halverwege is gelegen aan de pagina. Al uw source code zal deze lijn rechtstreeks te volgen.

7 Voeg een rij om de "DataGridRow" met behulp van de "Rows.Add" methode. U kunt één of andere tekst op de rij met behulp van deze methode in te stellen. Bijvoorbeeld, zou je kunnen schrijven:

dataGridView1.Rows.Add ( "Hello");

8 Voer het programma door op de groene toets "Play". Een Windows-formulier weergegeven. Het heeft een raster weergave van een rij en een kolom met een cel die het woord "Hallo."