Hoe kan ik RDRAM en DDR RAM Chips Identificeer

Anytime ziet u een computer term die eindigt in het RAM, heb je te maken in het geheugen. Random Access Memory (RAM) is direct verantwoordelijk voor hoe snel uw computer kunt raadplegen en / of verwerken van gegevens door het opslaan van informatie voordat u de computer gebruikt het, als "tussenpersonen." U kunt verschillende soorten RAM-geheugen te identificeren door het aantal pinnen het heeft te "praten" met de hersenen van uw computer of de aard van de sleuf in het moederbord uw RAM-geheugen is gehuisvest in.

instructies

1 Bepaal de vormfactor van de geheugenchip die u zoekt op basis van de leeftijd van uw computer en de originele RAM type. De vormfactor is de grootte en vorm van de geheugenchip en omvat setnummers pennen of connectors, die overeenkomen met de aansluitingen in de gleuf op het moederbord. Oudere computers zullen Single Inline Memory Modules (SIMM) die niet compatibel zijn met DRAM of DDR RAM zijn.

2 Dynamic Random Access Memory (DRAM) kan alleen worden ingevoegd in dual inline memory modules (DIMM's) op het moederbord. RDRAM is een eigen variant van DRAM vervaardigd door Rambus, en moet de naam van het bedrijf zichtbaar afgedrukt op de form factor.

3 Dubbele gegevenssnelheid (DDR) Synchronous Dynamic RAM (SDRAM), DDR RAM kortweg, gebaseerd op dezelfde architectuur als DRAM en kan worden ingebracht in hetzelfde type als DRAM DIMM of RDRAM. DDR is zichtbaar afgedrukt op de form factor voor duidelijke identificatie.