Hoe test ik Hardware Compatibility bij het bouwen van een computer?

Hoe test ik Hardware Compatibility bij het bouwen van een computer?


Het samenstellen van uw eigen desktop computer is een spannende en kostenbesparende oefening als je echt van computers. Verrassend, het samenstellen van de werkelijke onderdelen zijn er geen speciale gereedschappen te nemen: een kruiskopschroevendraaier is de enige tool die u nodig heeft. De meeste montage-instructies zijn te vinden in video vorm op het web. Maar het samenstellen van een kwaliteit, goed functionerende computer zelf vereist zorg, planning en het belangrijkste, het onderzoek. Wanneer u de juiste onderzoek te doen alvorens te kopen onderdelen, u zelden zorgen te maken over compatibiliteitsproblemen.

Moederbord Compatibiliteitspunten

Moederborden huidige compatibiliteitsproblemen die moeten worden overwogen voordat de aankoop van de add-on componenten. Niet alle processors zijn compatibel met alle moederborden. Deze zijn beschreven in de literatuur moederbord. Moederborden zijn ook selectief over de snelheid en het type van RAM-geheugen sticks nodig. Niet alle RAM sticks zal werken met alle moederborden. Deze zijn ook in het moederbord specificatie informatie.

PCI Slot Issues

Nieuwere moederborden zijn voorzien van PCI-sleuven in het nieuwere PCI-Express-formaat terwijl oudere moederborden bieden een combinatie van AGP video slots en reguliere PCI sloten. Weten welk type wordt gepresenteerd op uw moederbord voor het kopen van PCI-componenten zoals videokaarten en geluidskaarten. In de meeste gevallen, als je het juiste type kaart te installeren in een bijpassende PCI-slot formaat, compatibiliteit zal geen probleem zijn.

Hardware Conflicten Detection

Soms echter componenten zullen in strijd om diverse technische redenen. Je zult weten dat een dergelijk conflict treedt op omdat de computer zal "blue screen" net voor of net na het bureaublad van Windows wordt geladen. "Freezing" is een ander teken van conflict. Je kunt testen voor dit probleem op door op F8 te drukken terwijl u de machine op te starten, en de belasting van Windows in de veilige modus. Veilige modus zal stuurprogramma's en apparaten die niet nodig zijn voor fundamentele werking van Windows te omzeilen. Als uw computer niet blauw scherm in de veilige modus, maar hervat blue-screening in de reguliere stand, het is zeker dat je een hardware conflict.

Het vermijden van conflicten

Een manier om hardwareconflicten voorkomen is de computer een component bouwen tegelijk. Op deze manier, als u een onderdeel of apparaat dat niet compatibel is met het moederbord, of een ander apparaat te installeren, wordt u direct weten "wie het probleem heeft veroorzaakt." Als je de hele machine alle assembleren in een keer, zonder stromend boot tests tussen stages, je zal niet zeker welk apparaat een fout heeft begaan. Daarom, installeert u de voeding en start de machine. Als het apparaat opstart - en piepjes bij u, want het ontbreekt het RAM-geheugen en de harde schijf - dat is een goed teken. Installeer de memory sticks en start de machine opnieuw. Als de machine laarzen naar een BIOS-scherm deze keer, voort te zetten. Voeg de harde schijf en een optische drive en installeer Windows. Reboot. Ga door het toevoegen van apparaten, een voor een, het testen voor een succesvolle boot na elk nieuw stuk.

Videokaarten

Sla opgewaardeerd PCI-videokaart voor het laatst in het installatieproces. Videokaarten en hun chauffeurs vaak te maken hardware conflicten. Als er een compatibiliteitsprobleem met uw nieuwe videokaart, en de on-board video service is uitgeschakeld als gevolg van de aanwezigheid van de nieuwe kaart, kon je "blind", zonder enige video helemaal niet, en dit zal de vaststelling van de probleem heel moeilijk, op zijn zachtst gezegd.