Dreamweaver Vs. iWeb

Websites kunnen worden gemaakt en bewerkt door een aantal toepassingen, variërend van eenvoudige tekstverwerkers tot complexe toepassingen, zoals Apple's iWeb en Adobe Dreamweaver. Beide toepassingen bieden aan de creatie van professioneel uitziende websites, maar elk een andere benadering om het gebruiksgemak en voorbeeld evenwicht.

WYSIWYG

Apple iWeb is een "what-you-see-is-what-you-get" applicatie, waarmee hele websites te creëren door te slepen en elementen op de pagina. Speciale functies kunnen op elke pagina met widgets en HTML-fragmenten worden toegevoegd. Zelfs de nieuwste van de gebruikers kunnen hun pagina's aan te passen en in te voegen makkelijk te gebruiken, professioneel ogende functies. Adobe Dreamweaver maakt het mogelijk bestanden te importeren en geplaatst op de pagina in de "design mode," maar de meeste functionaliteit en bruikbaarheid functies moet worden toegevoegd met de code. Dit maakt het mogelijk aanzienlijk meer maatwerk en rijkdom te worden toegevoegd door professionals, maar het gebruiksgemak voor de onervaren beperkt.

Formulieren en Elementen

Terwijl iWeb maakt het toevoegen van widgets en extra code door middel van HTML-fragmenten, er is geen slepen en neerzetten om formulieren, tafels en andere gemeenschappelijke pagina-elementen te creëren. Terwijl zij in een HTML-fragment kan worden toegevoegd, moet de gebruiker in staat om de gewenste toevoeging programmeren. Dreamweaver bevat gestoken formulieren, tabellen en andere elementen, vele met een stap-voor-stap stapsgewijze aanpassen en toevoeging van content.

file Structure

Dreamweaver-sites worden gemaakt binnen een mappenstructuur op uw computer en vervolgens geüpload in dezelfde structuur naar uw webserver. Dit maakt het gemakkelijk om links naar afbeeldingen of andere inhoud te maken op de server, als u precies welke map elk item woont in. Bestanden in iWeb sites binnen de site naar uw computer worden opgeslagen en vervolgens geplaatst in mappen en omgedoopt wanneer geüpload om te weten de webserver. Terwijl de beelden eenvoudig op uw website worden geplaatst, het uploaden van individuele bestanden niet op uw pagina weergegeven en het verkrijgen van een link op een andere site is moeilijk en vereist dat de gebruiker om de bestanden te verkennen op de server om het juiste item te vinden.

bewerkbaarheid

Sites die zijn gemaakt met iWeb worden gecreëerd binnen een template en zijn moeilijk te bewerken door simpelweg het bestand te openen in een teksteditor of een code-gebaseerde, Web development applicatie zoals Dreamweaver. Om een ​​website in iWeb bewerken, moet een Mac-computer worden gebruikt, en de website pakket bestand moet worden opgeslagen op de computer. Sites die zijn gemaakt met Dreamweaver hebben geen vreemde code toegevoegd door een vooraf ingestelde template en zijn volledig draagbaar, wat betekent dat ze kunnen worden geopend en bewerkt door een andere code-gebaseerde editor of zelfs een tekstverwerker. Dreamweaver-sites kunnen worden gedownload van de server en aangepast op Mac, Windows of Linux-computers.