Hoe maak je een .wpl bestand openen

Hoe maak je een .wpl bestand openen


Afspeellijsten vormen de hoeksteen van veel mensen muziekbibliotheken. Hoewel sommige mensen willen gewoon spelen collectie een enkele kunstenaar of luisteren naar hun gehele collectie willekeurig, afspeellijsten kunt u schimmel en vorm van specifieke collecties van liedjes voor specifieke gebeurtenissen of stemmingen. Of u nu wilt luisteren naar muziek langzaam op een regenachtige dag, een snelle bass-heavy ritmes op weg naar een club of een hand-picked selectie van uw favoriete Frank Sinatra songs elke oude tijd, afspeellijsten u helpen cherry-kiezen wat je wilt horen. De .wpl bestandsextensie wordt gebruikt door Windows Media Player om de gegevens op te slaan voor de playlists.

instructies

1 Download Windows Media Player van de Microsoft-website als je niet al hebt geïnstalleerd op uw computer (zie bronnen). Deze media player is vooraf geïnstalleerd op Windows-computers. Sla het op uw harde schijf.

2 Dubbelklik op het opgeslagen bestand van Windows Media Player te installeren op uw computer. Voer een taak van de installateur u daarom vraagt.

3 Dubbelklik op het .wpl bestand dat u wilt openen. Windows Media Player start automatisch en begint het afspelen van uw afspeellijst, ervan uitgaande dat de nummers zijn nog steeds op uw harde schijf opgeslagen.

Hints

  • Er is geen noodzaak om te downloaden en installeren van Windows Media Player als u al op uw computer. Door te dubbelklikken op het .wpl bestand om het te openen.
  • Zowel Winamp en Roxio Creator 2011 kunt ook lezen .wpl bestanden.
  • Windows afspeellijsten "een lijst van referenties op te slaan om de werkelijke bestanden, maar niet de bestanden zelf", waarschuwt FileInfo.com. Dat betekent dat een .wpl zal altijd open en proberen te spelen, maar als de individuele nummers zijn verwijderd of verplaatst op uw harde schijf, zult u niet in staat zijn om hen te luisteren.