Hoe ISO Images Mount naar USB Sticks & Make It opstartbare

Hoe ISO Images Mount naar USB Sticks & Make It opstartbare


USB memory sticks zijn compact, lichtgewicht schijven die worden behandeld als kleine harde schijven uit het oogpunt van de computer en het besturingssysteem. Hierdoor kunnen ze worden geformatteerd en gekopieerd naar alsof je het branden van een ISO, en ook opgestart. Weten hoe u de inhoud van een ISO image over te brengen naar een USB-stick en booten vanaf het is een belangrijk hulpmiddel bij het herstellen van gegevens van uw computer.

instructies

1 Maak een boot ISO van een cd met het besturingssysteem met behulp van uw ISO-extractie software. Software zoals BBIE en MagicISO (zie "Bronnen") zorgt voor een kleine boot ISO vanaf een cd. U kunt ook downloaden van een pre-en-klare bootable ISO van het internet; zoals Microsoft's Windows 7 boot ISO en de Ubuntu Linux "Live CD" ISO. Sluit de software wanneer u uw ISO hebt gemaakt.

2 Sluit uw USB-stick in de computer. Laad je boot disk creatie software, zoals mkbt (zie "Bronnen") of MagicISO. Open de opstartbare ISO en selecteer de USB-stick als de schijf te kopiëren of branden op. Klik op de "Burn" knop om de gegevens in de ISO-transfer naar je memory stick. Sluit de software als u klaar bent.

3 Start je computer opnieuw op. Voer uw BIOS setup-menu. Hoe dit te doen varieert van BIOS de BIOS, dus raadpleeg de instructies op het scherm tijdens het opstarten. Navigeer naar het opstartmenu en selecteer "USB" als uw primaire boot device. Sla uw wijzigingen op en sluit de BIOS-instellingen. Uw computer moet nu opnieuw opstarten en opstarten vanaf USB.

Hints

  • Sommige opstartschijf Software kunt u meerdere boot beelden te creëren op dezelfde USB-stick. Dit is nuttig zowel als een methode van het maken van meerdere bootable besturingssystemen om computers op te lossen, maar ook om nieuwe besturingssystemen testen alvorens te beslissen of om over te schakelen. Als u wenst om dit te proberen, raadpleeg dan de handleiding van uw software voor specifieke details over hoe je een multi-boot schijf te maken.
  • Oudere BIOS kan niet booten vanaf USB. Dit betekent dat hoewel u een bootable USB-stick met software die draait op uw computer kunt maken, kunt u deze niet gebruiken met uw specifieke hardware. Als u vermoedt dat uw systeem niet low-level USB-compatibele, in uw BIOS setup-menu of raadpleeg de handleiding van uw moederbord voor meer informatie.