De voordelen van Windows XP over Vista

De voordelen van Windows XP over Vista


Windows XP en Windows Vista zijn twee populaire besturingssystemen gemaakt door Microsoft. Vista is ontworpen om een ​​upgrade naar XP, en heeft een nieuwe gebruikersinterface met verschillende menu's en opties. Hoewel XP is een ouder besturingssysteem, het biedt een aantal voordelen ten opzichte van Vista.

hardware Prestaties

Wanneer Windows Vista aanvankelijk werd uitgebracht, veel gebruikers gespeculeerd over de mogelijke performance boost zou kunnen brengen om hardware-intensieve toepassingen, zoals computer gaming. Aangezien het blijkt, kan Vista een aanzienlijke verbetering ten opzichte van XP niet bieden op het gebied van de prestaties van de hardware, en in feite, een computer benchmarkvergelijking gedaan door Tom's Hardware bleek dat XP eigenlijk deed iets beter dan Vista in het runnen van diverse populaire computergames.

doeltreffendheid

Een voordeel van Windows XP boven Vista is het besturingssysteem zelf vereist minder rekenkracht om efficiënt te kunnen werken. Vista heeft een spiffed-up user interface en draait veel nieuwe processen die kunnen vastlopen van een computer, terwijl XP loopt minder diensten, waardoor het relatief lichtgewicht. Een systeem met Vista moet kenmerkend ten minste 2 gigabyte van random-access memory of RAM, soepel te laten verlopen, terwijl een systeem met XP in staat zijn om soepel te laten verlopen met de helft van dat bedrag. Systemen waarop XP zal waarschijnlijk ervaren minder vertraging bij multitasking, omdat het besturingssysteem niet zo veel RAM-geheugen zal gebruiken. Als u een computer met 1 gigabyte of minder RAM-geheugen, kan upgraden naar Vista uw computer te vertragen.

Interface

Windows XP is wijdverspreid besturingssysteem en veel gebruikers zijn gewend geraakt aan de gebruikersinterface gegroeid. Windows Vista heeft een nieuwe interface, die gebruikers lastig en complex in vergelijking met XP kan vinden. Het is mogelijk om de speciale Windows Aero functie in Vista die vaak een grote hoeveelheid systeembronnen vereisen uitschakelen, maar de verschillende systeemcommando's en menu's nog steeds verschillen. Voor veel gebruikers, het leren van een nieuw besturingssysteem te gebruiken kan lastig zijn.

Ondersteuning

Windows XP is al langer dan Vista, dus Microsoft langer heeft moeten problemen in het besturingssysteem met service packs en upgrades te corrigeren. De meeste hardware-apparaten werken met XP, en het besturingssysteem heeft effectief driver ondersteuning.

Toekomst

Sinds de release van Vista is een nieuw besturingssysteem genaamd Windows 7 vrijgegeven, die vergelijkbaar is met Vista. Sommigen beschouwen Windows 7 een verbeterde versie van Vista die problemen corrigeert met Vista en verbetert het.