Data Recovery van verloren bestanden op een NTFS-harde schijf

Het verliezen van bestanden kan frustrerend zijn voor iedereen. Gelukkig is in vele situaties het bestand niet echt verloren. Het herstellen van verloren bestanden is mogelijk vanwege de aard van de manier waarop computers werken. Wanneer een bestand wordt verwijderd, alles wat er werkelijk gebeurt, is de ruimte die het bestand bezet op een New Technology File System (NTFS) harde schijf wordt gemarkeerd als 'beschikbaar te schrijven. " Zolang er niets wordt geschreven naar die locatie, het bestand is er nog steeds en je kunt het terug te krijgen.

Voorbereiding

Het terugkrijgen van bestanden van een NTFS-partitie te beginnen lang voordat je ooit een bestand te verliezen. Voorbereiding maakt een verloren bestand herstellen van een stuk eenvoudiger. Back-up van uw belangrijke bestanden regelmatig. Je moet file recovery software te installeren. Neem de tijd om te downloaden en een paar verschillende speciale software recovery cd's die bootable zijn verbranden (KNOPPIX, SystemRescueCD, Trinity Rescue Kit.) Zorg ervoor dat u de Windows-prullenbak correct is geconfigureerd en u gebruikt het, in plaats van permanent te verwijderen al uw bestanden direct. Deze dingen zal helpen met het herstel proces en maakt het minder waarschijnlijk dat u overschrijven de ontbrekende bestanden, waardoor ze onherstelbaar.

Identificatie

Zodra je je realiseert je bestanden die je wilt hersteld kwijt bent, moet u onmiddellijk maatregelen te nemen om te helpen verhogen van uw succes. Gebruik de computer niet gebruiken of toestaan ​​dat iemand anders om de computer te gebruiken of toegang tot de bestanden, behalve voor het doel van het herstel. Vermijd het opslaan van bestanden of iets dat kan schrijven naar de schijf te doen. Noteer de naam (s) van de verloren file (s) dus je hoeft ze niet te vergeten - u kunt ze nodig hebt tijdens het herstelproces.

Herstel

De eenvoudigste methode voor het herstellen van bestanden op een NTFS partitie is het gebruik van Windows 'prullenmand functie. Voorbij de prullenbak, moet u het bestand herstel software die u eerder op de computer geïnstalleerd. Een andere methode, met name handig wanneer het besturingssysteem niet goed werkt, is een bootable CD met file recovery software.

Voor situaties waar uw harde schijf ontbreekt, kunt u een nieuwe harde schijf te installeren en een Linux Live CD gebruiken om de belangrijke bestanden te herstellen. Als bestand verlies was te wijten aan problemen of problemen partitie met de Master Boot Record (MBR), met behulp van een bootable cd of Live CD is een aanrader voor het herstellen van de deze bestanden.