Hoe het ontwerpen van een website in OpenOffice

Hoe het ontwerpen van een website in OpenOffice


De OpenOffice tekstverwerker programma bevat een wizard webpagina genaamd Web Wizard. Volg de wizard vraagt ​​om een ​​webpagina te ontwerpen, en OpenOffice slaat het document als een HTML-bestand. Wizard Web is een functie van OpenOffice 3 of nieuwer. Je zal niet alle opties van een full-featured webdesign programma te vinden hier, maar u kunt de HTML-bestand te openen in OpenOffice te fine-tunen van uw ontwerp en voeg tekst en afbeeldingen.

instructies

1 Lanceer OpenOffice en klik op het menu "Bestand".

2 Muis over "Wizards" en selecteer "Webpagina" om de Wizard Web openen.

3 Kies "Standaard" van de "Settings" drop-down menu, of selecteer een eerder gebruikte instelling als u de wizard eerder hebt gebruikt. Klik op 'Volgende'.

4 Selecteer de knop "Add" om documenten te kiezen om aan uw webpagina. Dit zijn bestanden die zullen worden gekoppeld en is beschikbaar als downloads op uw site.

5 Klik op "Next" naar een site lay-out kiezen. Klik op "Next" en pas de lay-out instellingen voor uw pagina, zoals de vraag of een aankondiging auteursrecht of naam van de auteur bevatten. Klik op "Next" gaat u naar de sectie Style.

6 Gebruik een vooraf ingestelde stijl uit de lijst, en kies een achtergrondafbeelding en icon set voor uw navigatieknoppen, indien gewenst.

7 Voer metadata op het volgende scherm. Dit omvat een titel, website beschrijving en copyrightinformatie. U kunt ook laat de velden leeg. Klik op 'Volgende'.

8 Een voorbeeld van de website met de knop "Preview". Het zal niet kijken gepolijst omdat er geen tekst of afbeeldingen nog. In de wizard, selecteert u een map waarin om de pagina te publiceren. Selecteer of deselecteer het vakje Instellingen opslaan om uw voorkeuren op te slaan voor toekomstig gebruik.

9 Klik op "Finish." Klik op "File", "Open" om het bestand dat u zojuist hebt gemaakt te openen. Het wordt genoemd "index.html."

10 Wacht tot de pagina te openen. Klik in de pagina om tekst in te voeren. Klik op "Insert", "Uit bestand" om afbeeldingen in te voegen. U kunt ook tabellen en grafieken toevoegen of wijzigen van het thema. Klik op het pictogram fotolijst in de menubalk op het menu "Theme" te openen.

11 Druk op "Ctrl" en "S" of klik op het icoon "Save" in de menubalk om het document op te slaan voor sluitingstijd. Wanneer u uw website uploaden, vergeet niet om het even welke grafische en bestanden waaraan u verbonden omvatten. OpenOffice zet al uw elementen in dezelfde map met uw pagina.