Moderne technologie Inventions

Moderne technologie Inventions


De laatste decennia hebben een aantal revolutionaire uitvindingen in de technologie gezien. Veel mensen zouden vinden het moeilijk om een ​​wereld voorstellen zonder deze voorschotten, omdat ze opgenomen in het dagelijks leven zijn geworden. Deze uitvindingen technologie toegankelijker te maken voor miljoenen mensen over de hele wereld gemaakt.

Google

"Google" is niet alleen de naam van een populaire zoekmachine, het is ook informeel een term die duidt op om te zoeken naar informatie op het internet te worden. Larry Page en Sergey Brin opgericht Google in 1996 terwijl zij promovendi aan de Stanford University. Oorspronkelijk noemde ze de zoekmachine BackRub en liep het op Stanford University servers. In 1997 veranderden ze de naam van de site om Google en registreerde de domeinnaam op 17 september van dat jaar.

Breedband Internet Access

Voor de ontwikkeling van breedband internet toegang, gebruikers vereist een dial-up service om verbinding met het internet. Niet alleen was dit veel trager in vergelijking met de snelheid van de moderne tijd, maar vereist ook een exclusieve telefoonlijn. Breedband service beschikbaar kwam in de vroege jaren 2000 en sindsdien is blijven toenemen in snelheid. Breedband internet is nu beschikbaar in meer dan alleen woningen en bedrijven, met verbindingen in hotels, coffeeshops en vakantie retraites.

USB Flash Drives

Huidige USB flash drives kunnen gebruikers op te slaan en grote hoeveelheden data te vervoeren. De eerste USB flash drives had een opslagcapaciteit van 8 MB - meer dan vijf keer het bedrag dat beschikbaar is op een diskette. Trek Technology haar eerste USB flash drive in 2000, in de klassieke memory stick vorm. Nu kunnen gebruikers kopen USB pennen, computermuizen en flash drives in innovatieve behuizingen.

GPS Receivers

Op 26 juni 1993, de US Air Force lanceerde de 24ste Navstar satelliet die, in combinatie met de bestaande 23 satellieten, vormde het Global Positioning System (GPS). Met een GPS-ontvanger, kunnen automobilisten hun exacte locatie bepalen, gebruik de kaart voor een routebeschrijving, experimenteren met alternatieve routes om hun bestemming te bereiken en te voorkomen dat verloren.

MP3

Het MP3-formaat heeft gebruikers in staat stelde om muziekbestanden over de overdracht van bestanden via het internet, delen tussen computers en op te slaan enorme hoeveelheden muziek. Karlheinz Brandenburg begon onderzoek comprimeren muziek in 1977. Zijn team gepoogd de grootte van een bestand te verminderen zonder achteruitgang van geluidskwaliteit. In 1997 heeft de uitvinding kreeg grote bijval in Silicon Valley, zoals Brandenburg laten zien hoe hij de grootte van een WAV-bestand zonder verlies hoorbare geluidskwaliteit kunnen verminderen.