Hoe kan ik opnieuw installeren XP zonder verlies van documenten

Hoe kan ik opnieuw installeren XP zonder verlies van documenten


Dat u uw besturingssysteem opnieuw te installeren hoeft niet te betekenen belangrijke documenten te verliezen. Externe opslagapparaten, zoals externe harde schijven of portable zip-drives, kunt uw bestanden opslaan op een externe bron, terwijl u uw besturingssysteem opnieuw installeren. Vandaag de dag kun je opslagapparaat die groter zijn dan de harde schijf op uw desktop of notebook zijn te vinden. Dus indien nodig, kunt u uw volledige harde schijf op te slaan op een extern opslagapparaat. Het proces is zo eenvoudig als plug-in, slepen en neerzetten. Er is nu geen excuus voor documenten als gevolg van computerproblemen te verliezen.

instructies

1 Koop een PC-compatibele externe harde schijf of draagbare zipdrive. U kunt deze opslagapparaten bij uw lokale elektronica winkel of online. Ze variëren in kosten, afhankelijk van opslagruimte. Hoe groter de capaciteit, hoe duurder het item.

2 Sluit uw externe harde schijf / zip-stick in de USB-poort op uw notebook of PC toren. Bij gebruik van een externe harde schijf met een grote opslagcapaciteit, moet u uw externe harde schijf aansluiten op een stroombron. Sommige computers kunnen een grote externe harde schijf van stroom door zelf.

3 Open uw documenten map op uw PC of notebook.

4 de documenten die u wilt opslaan op uw extern opslagapparaat te selecteren.

5 Sleep uw documenten naar het aangewezen om uw externe harde schijf of een zip-drive icoon. Dit pictogram verschijnt op uw bureaublad wanneer het in uw computer is aangesloten. Elke keer dat u een document of toepassing vallen in dit pictogram, wordt deze opgeslagen op uw externe opslagapparaat.

6 Plaats de Windows XP-installatieschijf.

7 Selecteer "Upgrade" als daarom wordt gevraagd met het welkomstscherm van Windows XP.

8 Accepteer de gebruikersovereenkomst en klik op de "Next" tab.

9 Voer uw productsleutel en selecteer het type installatie dat u wilt van de drop-down menu. Selecteer de "Next" knop wanneer u klaar bent om opnieuw installeren van Windows XP af te zijn.

10 Start de computer opnieuw nadat Windows XP is geïnstalleerd.

11 Sluit uw extern opslagapparaat in de USB-poort van uw computer en klik op het icoon opslagapparaten gevonden op uw bureaublad.

12 Sleep de documenten en applicaties van uw extern opslagapparaat op uw bureaublad.

Hints

  • Als uw externe opslagapparaat is groot genoeg is, kunt u een back-up kopie van uw volledige harde schijf op te slaan op uw opslagapparaat. Dit kan handig zijn wanneer u probeert om programma's en applicaties, evenals al uw documenten op te slaan.